列印

點解做運動都瘦唔到

點解做運動都瘦唔到 E-mail 此主題給朋友

3個月前我就開始跟某女星嘅YouTube片做運動,臨瞓前跟佢做練肚練腳嘅運動
我見佢啲片啲人嘅留言話一個禮拜做兩三日到,做咗一個月就有成效
但我晚晚跟佢做,
星期六日又去跑步(一個鐘以上,之前用HIIT方法跑,依家就咁長跑算)完全瘦唔到
我早餐一般食個包
午餐一個飯盒(有時仲係帶飯多菜少肉)
晚餐唔食米飯,一般只食魚同菜
中間時間唔食零食
點解我減唔到磅
有冇咩地方出錯咗?
求指教

熱賣及精選
咁個人有冇firm到?

Some Some = Handsome
引用:
原帖由 岑岑豬 於 2019-11-7 09:20 AM 發表
咁個人有冇firm到?
我唔覺得有大分別
小腿不嬲到好實,依家都係orz
其他地方就冇咩實到

回覆 引用 TOP

我都有呢個問題!恒常有運動,年紀大知道唔可以食咁多,就實行16:8,清淡為主,開頭回落幾磅,但習慣左又回升,於是乎把心一橫,實行一日一餐,三個幾月過去,只係輕左兩磅左右,講真.......食個大餐已經肥兩磅!有時都幾沮喪,不過正面啲唸,起碼冇肥上去,繼續努力!

引用:
原帖由 mtjj 於 2019-11-7 10:33 AM 發表

我都係,日日食好少,有空仲會去做運動
但黎排體重一點都冇降落來
好似堅持唔落去咗
同路人
有時人哋見到個身型就會覺得呢個人實係好懶唔做運動
但明明就好努力
反而識啲人唔做運動就好瘦

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-11-7 10:46 AM 發表
我都有呢個問題!恒常有運動,年紀大知道唔可以食咁多,就實行16:8,清淡為主,開頭回落幾磅,但習慣左又回升,於是乎把心一橫,實行一日一餐,三個幾月過去,只係輕左兩磅左右,講真.......食個大餐已經肥兩磅!有時都幾沮喪,不過正面啲唸,起碼冇肥上去,繼續努力! ...
一日一餐...
咁樣唔健康噃
減肥減到傷身值得咩

引用:
原帖由 StarLucky 於 2019-11-7 10:50 AM 發表

一日一餐...
咁樣唔健康噃
減肥減到傷身值得咩
其實以前好多理論都未必有真憑實據,例如點解要一日三餐呢啲!近年反而16:8什或一日一餐都有唔少人推介,上YOUTUBE有好多醫師身體力行既片介紹,亦有幾本書出左,我試左幾個月都唔覺得有乜問題,而家日日都有做運動同正常返工都唔會話手軟腳軟,習慣左之後日頭都冇乜肚餓感覺,體重有輕微下降(網上啲片啲人下降得好快好多!),再睇多三個月睇下點!

回覆 引用 TOP

有時真係寧願俾多少少錢出去做機算, 見朋友做左兩次HIFU, 已經明顯瘦左... 我之前做GYM做左成個月都唔冇瘦得咁快... 

回覆 引用 TOP

想做有氧運動 (e.g. 跑步) 減肥 一星期3-4次係基本

引用:
原帖由 mtjj 於 2019-11-7 11:16 AM 發表

同病相連
喱哋瘦嘅人每日食好多,仲好瘦
胖咗飲點水都會胖
努力運動冇瘦咗
食少少也只係瘦少少
我諗真係基因問題

引用:
原帖由 香煎理性的核心 於 2019-11-7 02:59 PM 發表
食多啲綠花椰菜會瘦
夜晚果餐我基本上都係食菜
都冇咩成效

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsubomimitsu 於 2019-11-7 01:38 PM 發表
想做有氧運動 (e.g. 跑步) 減肥 一星期3-4次係基本
但係果啲健身操唔係都有氧咩?
邊有可能咁幸福番工日都去到跑步

回覆 引用 TOP

50 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]