• 瀏覽: 28,541
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
因為港男獨愛(伍姑娘)

DIY

熱賣及精選
蕉平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2019-11-5 02:52 PM 發表

因為七姑多!!
根本係D女年青時高竇,普通男仔睇唔上眼,到年紀大了,男仔又不想找中女!所以咪多剩女囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 02:45 PM 發表

點解會咁?
無錯,但幾十萬剩女都唔揀你,你話你幾無用丫

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 02:45 PM 發表

點解會咁?
港女 調高來賣,冇錢唔靚仔唔洗諗,靚仔又未必要港女,有錢就更加唔洗講,咁嘅質素,台灣妹有波有籮,又夠甜,北方佳麗皮膚白, 白裏透紅,身材又好,港女點玩吖,唯有 賣萌賣天真,扮純情可愛,但有幾多得。

唔係處女,港男唔想執二攤。

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....

回覆 引用 TOP

男人全部攪基

港女太煩成日問長問短🤭

港女要求高囉!

回覆 引用 TOP

臭串高鬥吊高賣,港女特質

回覆 引用 TOP

港女,投行!

回覆 引用 TOP

個個公主癌,又要另一半高富帥

引用:

點解會咁?
政府統計處出版《香港的女性及男性—主要統計數字(2018年版)》,展示按性別劃分的統計數字和指標。根據資料,去年香港女性人口升至399萬人,男性人口339萬人,分別佔整體人口54%及46%,男女比例差距為1000名女性比848名男性,與前年1000比852的幅度,男性數目再減,男女比例繼續失衡。

剩男剩女也是關注焦點。資料顯示,15歲及以上男性有32.6%從未結婚,而女性則有28%,單計算25歲以上的剩女則佔62.4萬人,剩男有57.2萬人,合共119.7萬人。2017年的25歲以上的從未結婚人口則有120.3萬人,較2016年微增6100人。

剩女多的原因可能是
第一,適齡女性多於男性(不過事實上剩男也很多)
第二,通訊發達朋友圈子多,不拍拖生活也很充實
第三,工作比較辛苦,冇時間拍拖
第四,受離婚率高事實影響,對婚姻缺乏信心,
第五,居住困難,結唔到婚

引用:
原帖由 Lightshanglow 於 2019-11-5 02:57 PM 發表

香港男士追唔起香港女仔
去澳門桑拿 頭輪都係唔要嫁啦 可食用咪得幾個 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天之方厥 於 2019-11-5 08:08 PM 發表

政府統計處出版《香港的女性及男性—主要統計數字(2018年版)》,展示按性別劃分的統計數字和指標。根據資料,去年香港女性人口升至399萬人,男性人口339萬人,分別佔整體人口54%及46%,男女比例差距為1000名女性比848名男性,與前年1000比852的幅度,男性數目再減,男女比例繼續失衡。

剩男剩女也是關注焦點。資料顯示,15歲及以上男性有32.6%從未結婚,而女性則有28%,單計算 ...
真正原因系,幾乎所有普通女性,都存在向上嫁嘅期望(無可厚非)..但香港真中產(三師果類)嘅未婚人數,其實系市場佔4%比例左右。年月磋跎,等下一年又一年,此消彼長,最後d數字咪拉高囉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]