奶奶想我追個仔

奶奶想我追個仔 E-mail 此主題給朋友

我本身已經生咗3胎,都係女,奶奶喺老公同其他親戚面前就口話唔介意,仔女都咁鍾意,但係得返我同佢個陣就成日問我仲有冇諗住生,又話「始終有個男仔喺到開心好多嘅」,「可能下一胎就中(仔)呢」,就算我哋湊得掂,我身體都負荷唔到啦!講真我生到第二個個陣,已經開始有尿滲情況,大少少動作都會漏尿,已經令我好苦惱,而家仲想我追多個?

你幾大吖?

回覆 引用 TOP

有生仔壓力好慘

回覆 引用 TOP

曾孫擺酒,太婆飲杯身抱茶,飲到條脷伸下伸下。

很喜歡這熱熱鬧鬧、七咀八舌的地方。

是知識、觀點、靈感.... 集思廣益的泉源

回覆 引用 TOP

叫佢自己生

回覆 引用 TOP

老人家思想想要男丁都可以理解既, 不過就返你自己情況啦, 點都唔可能為左佢想, 就唔理身體既, 可以照直同99傾下

你老公係點諗嘅?最好佢同你嘅諗法一樣﹐咁就讓佢去同佢阿媽溝通囉。講真﹐無論你老公同埋奶奶點諗﹐你自己要立定心腸保重身體。身體健康最緊要。

回覆 引用 TOP

盆底肌鬆弛真係好麻煩
我個時生第一個係巨碼b 已經出現尿滲
搞到我日常生活好多麻煩又尷尬
樓主都係改善左先 生唔生就再算啦

引用:
原帖由 betty348 於 2019-11-4 12:40 PM 發表

我本身已經生咗3胎,都係女,奶奶喺老公同其他親戚面前就口話唔介意,仔女都咁鍾意,但係得返我同佢個陣就成日問我仲有冇諗住生,又話「始終有個男仔喺到開心好多嘅」,「可能下一胎就中(仔)呢」,就算我哋湊得掂,我身體都負荷唔到啦!講真我生到第二個個陣,已經開始有尿滲情況,大少少動作都會漏尿,已經令我好苦惱,而家仲想我追多個? ...
條老野如果有HK$400萬身家留比你, 可以考慮!

回覆 引用 TOP

所以d人話仔女都無所謂其實係廢up
三個女,其實再生會好大壓力,再係女其實好樣衰,分明話比人聽追唔到個仔,其實生兩個女就應該收手,無咁覺!
始終傳統思想,三個仔人地未必會覺得你想追女,但三個女人人地會覺得你第三個係想追仔。更何況第四個,係我情願去泰國揀性別都唔博,好似bob咁三女一子已經比人背後笑佢追仔,口講唔係都無人信!好似張焱悅咁四千金真係無言!

無計,依個係世俗眼光,但話雖如此,四個女真係好過四個仔,老來就知點解!

In hk raise a child cost alot money ga wor .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大大的波 於 2019-11-6 11:55 AM 發表

盆底肌鬆弛真係好麻煩
我個時生第一個係巨碼b 已經出現尿滲
搞到我日常生活好多麻煩又尷尬
樓主都係改善左先 生唔生就再算啦
係啊!搞到我出街都唔敢飲野,仲要定時定候去廁所,驚無啦啦係條街到瀨咗....

引用:
原帖由 chunhin0823 於 2019-11-5 11:40 AM 發表

老人家思想想要男丁都可以理解既, 不過就返你自己情況啦, 點都唔可能為左佢想, 就唔理身體既, 可以照直同99傾下
係,會唔會同奶奶講下?
大家三口六臉講清楚,廢事奶奶誤會你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betty348 於 2019-11-7 11:32 AM 發表

係啊!搞到我出街都唔敢飲野,仲要定時定候去廁所,驚無啦啦係條街到瀨咗....
我有一排都係咁 後尾有個媽媽朋友帶我去做emsella 就咁坐喺到28分鐘 褲都唔使除 就可以令盆底肌收緊番 做多幾次已經ko到尿滲問題

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。