• 瀏覽: 2,828
  • 回覆: 15
b女食緊奶粉,隔日先有便便,有無問題?

2日一次係可接受範圍,
想完d既,轉enfinitas,加左益素菌

回覆 引用 TOP

問題不大,我自己就比illuma個b食,入面有hmo 同埋sn2 ,
對bb個腸胃同抵抗力都有幫助,而家bb一日一便便,暫時都夾得幾好

回覆 引用 TOP

最好就一日一次,我餵illuma organic就日日都有,你可以參考下

回覆 引用 TOP

可以幫佢按摩下個肚

回覆 引用 TOP

無問題.

回覆 引用 TOP

你bb幾多個月??
可以試下餐同餐中間比水佢飲
我BB而家飲緊S26 Ultima
日日便便都好靚

Wyeth係出名多水溶性膳食纖維
對BB 腸胃好
仲有HMO

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tuncay22 於 2019-11-7 10:43 PM 發表

你bb幾多個月??
可以試下餐同餐中間比水佢飲
我BB而家飲緊S26 Ultima
日日便便都好靚
8個月,thx

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2019-11-1 01:11 AM 發表

2日一次係可接受範圍,
想完d既,轉enfinitas,加左益素菌
益素菌有咩好處?

引用:
原帖由 end_oftheworld 於 2019-11-9 11:37 AM 發表

8個月,thx
比佢飲多D水, 食多D生果蔬菜, 或者可以比益生菌, 令到佢腸胃好D.
我個小朋友每日都會食香蕉/火龍果, 每星期都會飲1-2開奶茶/七星茶.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 end_oftheworld 於 2019-10-31 11:50 PM 發表

b女食緊奶粉,隔日先有便便,有無問題?
我BB初時飲全人奶都係日日有便便, 一轉奶粉同開始加固就會開始1-2日先有便便.
問過健康院姑娘同醫生都話係正常, 唔需要咁擔心.
佢地都會話飲奶粉同加固之後, BB會比較易熱氣, 所以會有少少口氣同大便比較硬.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 end_oftheworld 於 2019-11-9 11:37 AM 發表

8個月,thx
不如你可以試下比七星茶佢飲, 我自己都有比開衍生隻精裝七星茶.
如果小朋友大左就會比至尊精裝七星茶, 呢隻效果會好D.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右