• 瀏覽: 10,715
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
有個女 讀小二,因管教問題,所以經常鬧交,現時老婆採取不同我講嘢嘅態度,有冇師兄都係咁嘅情況,應該點樣處理好?

引用:
原帖由 manson582 於 2019-10-31 11:22 AM 發表

有個女 讀小二,因管教問題,所以經常鬧交,現時老婆採取不同我講嘢嘅態度,有冇師兄都係咁嘅情況,應該點樣處理好?
試轉用whatsapp傾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manson582 於 2019-10-31 11:22 AM 發表

唔緊要,揾日淨係你同佢溝通夾下,夾唔到既,咪比曬佢教,他日出問題你就可以大條道理插爆佢

回覆 引用 TOP

引用:

幾耐無同個衰婆扑野?

回覆 引用 TOP

我屋企情況同樓主差唔多
分別在於我已經係一個成年人
由最初抱有佢地會和好嘅幻想
到依家已經心死

為左小朋友仲有樓主本人,祝你早日解決到呢個困局

搵社工幫手!兩個人冷靜啲咁溝通一下!同埋唔可以下下用冷暴力!對於家庭和諧一啲幫助都冇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 關係不明 於 2019-11-1 01:26 PM 發表

我屋企情況同樓主差唔多
分別在於我已經係一個成年人
由最初抱有佢地會和好嘅幻想
到依家已經心死

為左小朋友仲有樓主本人,祝你早日解決到呢個困局 ...
我發覺到情況有問題是 我已經作出讓步一路一路讓步他 都係好決絕 好似同佢講嘢都係好惡對番我 我真係唔知點樣做好想為係返個完整家庭

引用:
原帖由 manson582 於 2019-11-1 06:22 PM 發表

我發覺到情況有問題是 我已經作出讓步一路一路讓步他 都係好決絕 好似同佢講嘢都係好惡對番我 我真係唔知點樣做好想為係返個完整家庭
我可以同你講
長期單方面付出而另一個唔會應,你好易出問題
我老豆係一個人辦

佢已經心淡唔再主動向我媽示好
因為佢做咩都得唔到回應,換來嘅只有惡言相向,同埋自己開始要見精神科醫生

引用:
原帖由 關係不明 於 2019-11-1 06:30 PM 發表

我可以同你講
長期單方面付出而另一個唔會應,你好易出問題
我老豆係一個人辦

佢已經心淡唔再主動向我媽示好
因為佢做咩都得唔到回應,換來嘅只有惡言相向,同埋自己開始要見精神科醫生 ...
你父母冷戰左幾多年呀?
你有冇同你媽媽倾過,叫她謜諒你爸爸呀?

引用:
原帖由 manson582 於 2019-11-1 07:22 PM 發表

你父母冷戰左幾多年呀?
你有冇同你媽媽倾過,叫她謜諒你爸爸呀?
咁多年以來斷斷續續都已經n次冷戰
次數多都我都費時數
最新一次持續半年(目前)

佢兩個可以話一個願打,一個願捱

我媽係唔聽人講野,認為唔同老豆講野就冇問題,就算老豆已經病到出晒面都唔理
結果我老豆除左同醫生講,就係同我講

講真,我自己嘅情緒都唔多唔少受影響

引用:
原帖由 關係不明 於 2019-11-1 08:39 PM 發表

咁多年以來斷斷續續都已經n次冷戰
次數多都我都費時數
最新一次持續半年(目前)

佢兩個可以話一個願打,一個願捱

我媽係唔聽人講野,認為唔同老豆講野就冇問題,就算老豆已經病到出晒面都唔理
結果我老豆除左同醫生講,就係同我講

講真,我自己嘅情緒都唔多唔少受影響 ...
三個人坐低倾下,你做中間人
了解曬所有咁多年來發生嘅事
得唔得呢咁樣

引用:
原帖由 manson582 於 2019-11-1 09:02 PM 發表

三個人坐低倾下,你做中間人
了解曬所有咁多年來發生嘅事
得唔得呢咁樣
佢兩個唔肯正面面對問題
我想送佢地做婚姻輔導,但佢地成日話唔想俾外人知
但佢地相處時嘅態度,外人都開始睇出有問題

有時我都諗:
佢兩個咁辛苦互相虐待,離婚會唔會係其中一個可行嘅出路呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]