• 瀏覽: 6,392
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
想知有咩可以容易受孕,

我已經準備左差不多一年,都仲未有BB 關唔關體位事?

有無睇e生check 下body?
同埋有無補定身呀?
可以食定maternx 個d 補充營養

引用:
原帖由 ykyu1ykyu1 於 2019-10-31 12:42 AM 發表

想知有咩可以容易受孕,

嘗試睇下中醫,改善下體質

引用:
原帖由 bbluv 於 2019-10-31 11:47 PM 發表

有無睇e生check 下body?
同埋有無補定身呀?
可以食定maternx 個d 補充營養
冇補定身呀, 不過有定期做運動

引用:
原帖由 無盡純情的蛋 於 2019-11-1 12:01 AM 發表

嘗試睇下中醫,改善下體質
中醫有冇好介紹? 市面上太多,唔識簡

食住葉酸等啦,仲要多d補充omega 3

回覆 引用 TOP

認真: 睇醫生

講笑: 之前見到有人話「可以試下從轉換體位入手。後入會容易插得更深,成功率會較一般體位即係男上女下高。做愛時最緊要放鬆心情,唔好緊張。」
https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28042843&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Dtype%26amp%3Btypeid%3D1060&page=8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ykyu1ykyu1 於 2019-10-31 12:42 AM 發表

想知有咩可以容易受孕,

有媽媽教要食DHA 和葉酸, 話有用

引用:
原帖由 ykyu1ykyu1 於 2019-11-1 01:48 AM 發表

荃灣有嚴女醫師,喺眾安街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ykyu1ykyu1 於 2019-11-1 01:48 AM 發表

澳門唔知你方唔方便? 我睇開一個好好,專睇不孕

引用:
原帖由 joetchan186 於 2019-11-3 05:17 PM 發表

有媽媽教要食DHA 和葉酸, 話有用
DHA同葉酸我都有食 仲有飲埋媽媽奶

回覆 引用 TOP

捉埋老公一齊去睇中醫調理下啦 我都備左孕成年都冇聲氣 個中醫就叫埋我老公一齊睇 睇左3個月就中左啦
放鬆心情 依啲野急唔黎架 去個旅行relax 下

有可能係身體體質問題, 得閒拉埋老公去睇下中醫調理下啦~
可以試下譽豐X醫, D醫師好細心好好人! 我bingo 2次都係睇佢!

引用:
原帖由 yoyo993 於 2019-11-3 11:37 PM 發表

捉埋老公一齊去睇中醫調理下啦 我都備左孕成年都冇聲氣 個中醫就叫埋我老公一齊睇 睇左3個月就中左啦
放鬆心情 依啲野急唔黎架 去個旅行relax 下
relax 下我都想,黎緊12月同老公去thai,希望會有好消息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jennieko8811 於 2019-11-3 11:03 PM 發表

澳門唔知你方唔方便? 我睇開一個好好,專睇不孕
可以呀, 我住東涌個到,去都好方便

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]