列印

唔結婚係咪好過結婚?

唔結婚係咪好過結婚? E-mail 此主題給朋友

人都快到中年?唔結係咪好過結?

熱賣及精選
咁又係呀,結嚟做乜啫,一個人快快樂樂渡餘生,都不知幾好!

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-10-29 06:12 PM 發表
咁又係呀,結嚟做乜啫,一個人快快樂樂渡餘生,都不知幾好!
咁有病呢?

引用:
原帖由 哈囉永恆的採購 於 2019-10-29 06:53 PM 發表

咁有病呢?
結咗婚,如果另一半有病,你仲要照顧埋佢+養埋佢父母

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-10-29 08:08 PM 發表

結咗婚,如果另一半有病,你仲要照顧埋佢+養埋佢父母
我話自己有病,無人無物,都好慘

引用:
原帖由 哈囉永恆的採購 於 2019-10-29 08:09 PM 發表

我話就算你結婚,可能仲辛苦過單身,因為要照顧多個人

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-10-29 08:24 PM 發表

我話就算你結婚,可能仲辛苦過單身,因為要照顧多個人
都係既,成正比,一個人,有屋住,有工做,都幾好。

回覆 引用 TOP

呢樣野好個人,仲要睇同你結婚既人係點。
我有同事好後生結左婚,有小朋友,近來離左婚。跟返父母住。
又有個同事,結左婚唔夠一年就離婚,過2年又再結。
又有同事,結婚多年。老公因為份糧俾晒佢父母所以冇俾家用,樓同仔都係個同事自己搞掂,老公D卡數都要幫佢找埋。
當然,也有一家大細生活得開開心心既。
但好定唔好就睇際遇了。

單身自由d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉永恆的採購 於 2019-10-29 06:53 PM 發表

咁有病呢?
有病咪睇醫生囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉永恆的採購 於 2019-10-29 06:09 PM 發表

自己有病,無人無物,唔係最慘。。
自己有病,身邊既人對你不聞不問,仲好開心咁去花天酒地,你會更慘。
搵到岩既人,即結,搵唔到就真係唔結好過結啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉永恆的採購 於 2019-10-29 02:27 PM 發表
係,其實結左無意思。信守承諾的話,就算唔結都可以行到最後。唔信守承諾,只係一張廢紙。

回覆 引用 TOP

我都預左單身

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉永恆的採購 於 2019-10-29 02:27 PM 發表
其實鐘意單身都唔錯,結左婚有結左婚煩,單身就剩係煩自己,睇你啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]