• 瀏覽: 2,662
  • 回覆: 17
我試過朝早用,晏就左右就會顯唇紋,到收工仲會甩皮……有無sis都會咁?
你地有無用緊咩唇膏潤之餘可以遮到唇紋?

熱賣及精選
遮唇紋/唔甩皮首決係要定期去角質,如果唔係幾潤既唇膏都唔夠

引用:
原帖由 果個大烈女 於 2019-10-28 08:36 PM 發表

我試過朝早用,晏就左右就會顯唇紋,到收工仲會甩皮……有無sis都會咁?
你地有無用緊咩唇膏潤之餘可以遮到唇紋?
本身有唇紋就唔好用matte面既唇膏,唔係真係會仲衰

Ysl 支lip primer 好甪

引用:
原帖由 Abbey29 於 2019-10-30 01:53 AM 發表

遮唇紋/唔甩皮首決係要定期去角質,如果唔係幾潤既唇膏都唔夠
我都會有時拎白砂糖黎做架~
不過唇紋本身就係有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 膠膠gal 於 2019-10-31 12:16 AM 發表

本身有唇紋就唔好用matte面既唇膏,唔係真係會仲衰
咁絲打有咩好建議?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jessicayuan 於 2019-10-31 07:34 AM 發表

Ysl 支lip primer 好甪
即係搽左之後搽咩唇膏都得?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎深情的神童 於 2019-10-31 03:37 PM 發表

唇紋是遮不住的 可以買來唇膜涂到嘴唇上 堅持幾天唇紋會慢慢淡化。
有時真係幾煩,有d好深會食左唇膏

回覆 引用 TOP

我用緊opera lip tint,潤得黎唔顯唇紋,個texture係幾滑,容易搽開,唔會甩皮就kick住👍🏻

引用:
原帖由 cpet530 於 2019-11-2 11:00 PM 發表

我用緊opera lip tint,潤得黎唔顯唇紋,個texture係幾滑,容易搽開,唔會甩皮就kick住👍🏻
我最鍾意06乾燥玫瑰色,乾燥玫瑰色唔一定係乾燥matte面先有,opera6深粉紅色個都係玫瑰色,唔使用潤唇膏打底都好易推

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 菠蓮 於 2019-11-2 11:58 PM 發表

我最鍾意06乾燥玫瑰色,乾燥玫瑰色唔一定係乾燥matte面先有,opera6深粉紅色個都係玫瑰色,唔使用潤唇膏打底都好易推
agree,我食完飯都仲hold到有色,只係啞左色,補返又變返有光澤感,唔顯唇紋👍🏻

回覆 引用 TOP

主題標籤 #口紅 #唇膏
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]