• 瀏覽: 1,987
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
只係有左bb冇耐,但係已經開始好驚個肚慢慢愈黎愈大,會有肚紋,
最慘我d朋友全部都未生過嘅,問佢地,佢地都唔知,
問阿媽又叫我唔使咁介意,順其自然喎,咪即係問完等於冇問!
所以問問各位有經驗嘅媽媽,其實究竟要幾時開始搽?
係咪一知道有左就可以搽架啦?

回覆 引用 TOP

要睇返果枝野說明,一般要12週可以開始查
要勤力啲,我果時早晚查,有時下午都查
真係冇紋

過咗三個月稳定咗就可以開始搽,我係16週就開始搽bxx oil + coconut cream 打孖上, 到生一條紋都冇

3個月開始

回覆 引用 TOP

我都係12週開始搽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 靈音 於 2019-10-26 12:40 AM 發表

要睇返果枝野說明,一般要12週可以開始查
要勤力啲,我果時早晚查,有時下午都查
真係冇紋
一日搽三次?咁麻煩?

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-10-27 08:43 PM 發表

過咗三個月稳定咗就可以開始搽,我係16週就開始搽bxx oil + coconut cream 打孖上, 到生一條紋都冇
咁睇黎我都要買定cream搽啦~
但係呢...我見好多牌子都有出防肚紋嘅cream
係咪買個d就得架啦?

引用:
原帖由 dunaskmela 於 2019-10-30 03:43 PM 發表

係咪買個d就得架啦?
係呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dunaskmela 於 2019-10-30 03:37 PM 發表

一日搽三次?咁麻煩?
勤有功

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dunaskmela 於 2019-10-30 03:43 PM 發表

係咪買個d就得架啦?
最好唔好買有香料嘅,驚會影響到BB

回覆 引用 TOP

我表姐之前大肚就買clxrins個隻cream,搽完都真係冇肚紋
如果未諗到買邊隻,呢個都ok

引用:

係咪買個d就得架啦?
而家幾多個月呀?pm左你

回覆 引用 TOP

可以係懷孕初期就開始用,愈早搽效果當然愈好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinc1 於 2019-11-1 07:26 PM 發表

我表姐之前大肚就買clxrins個隻cream,搽完都真係冇肚紋
如果未諗到買邊隻,呢個都ok
冇記錯佢有枝黃色嘅tonic oil,可以溝craem一齊用
仲有sis要記得搽嘅時候要大範圍咁搽,千祈唔好慳
好似肚、大脾、patpat同個胸,記得唔好搽漏

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]