• 瀏覽: 3,204
  • 回覆: 20
識得3個大陸女人,2個外省1個廣東,佢地嫁來香港冇幾年,都幾好樣,三十幾歲,但佢地老公都係大佢地至少廿年,坦白講,睇佢地唔多似會走佬果種,佢地都幾勤奮做野,佢地老公亦都唔係赤貧果D但又未至於好富裕。我係想話,點解大陸女人而家成日話香港點衰唔希罕嫁港男但又有呢D老夫少妻個案?睇報導仲見有大陸女人揸雙程來香港做企街每次衹收幾百蚊?乜大陸而家唔係經濟好好咩?

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2019-10-24 04:15 PM 發表

識得3個大陸女人,2個外省1個廣東,佢地嫁來香港冇幾年,都幾好樣,三十幾歲,但佢地老公都係大佢地至少廿年,坦白講,睇佢地唔多似會走佬果種,佢地都幾勤奮做野,佢地老公亦都唔係赤貧果D但又未至於好富裕。我係想話,點解大陸女人而家成日話香港點衰唔希罕嫁港男但又有呢D老夫少妻個案?睇報導仲見有大陸女人揸雙程來香港做企街每次衹收幾百蚊?乜大陸而家唔係經濟好好咩? ...
哈哈哈
你識咁多女
溝翻個,或者叫佢地介紹比你la

引用:
原帖由 無聊之無聊 於 2019-10-24 04:47 PM 發表

哈哈哈
你識咁多女
溝翻個,或者叫佢地介紹比你la
你有冇病😡

回覆 引用 TOP

香港女仔咪一樣好虛偽同口是心非
答你問題先,點解大陸女人要落嚟香港,咪多得班港男係大陸妹面前充大頭鬼囉,講到自己幾有錢,香港有幾好
大陸雖然進步左好多,但貧富懸殊好嚴重,農村同落後地方仍然好窮
港男最值錢既地方就係居港權、公屋同綜援
你去家事法庭睇下,好多排隊申請離婚既都係新移民嚟架,有啲就俾充大頭鬼港男呃左,有啲就有預謀咁呃以上講嗰三樣野
真係好多計晒數,一攞到居港權就申請離婚,我處理離婚個案既時候,個個都講到自己老公點衰點衰,再睇埋佢地結婚既年期,就即刻明白晒
我幫佢地處理離婚個案既時候,佢地仲好坦白咁問我離婚後點樣申請公屋,點樣先可以攞到綜援,我叫佢地去社署同房署問
你既個案已經好好,落到嚟只係呻冇走人,佢地老公都算幸福,我想講既係走人既多過唔走
港男去到幾多歲,對於大陸妹嚟講都係有市場,我見過離婚個案入面,有唔少二十幾歲嫁俾個七十幾歲既阿伯,個阿伯仲要冇錢住公屋,真係貪佢夠老咩
不過如果大陸妹係真心,我寧願要大陸妹都唔要港女,佢地雖然現實,但至少講到明俾你知,港女口不對心,你要估佢諗乜都要估到暈,當然前題係愛你,唔愛你既,同港女一齊同大陸妹一齊下場都係一樣,都係離婚,大陸妹識離婚,港女更加唔會唔識啦

引用:
原帖由 creativea 於 2019-10-24 09:32 PM 發表

香港女仔咪一樣好虛偽同口是心非
答你問題先,點解大陸女人要落嚟香港,咪多得班港男係大陸妹面前充大頭鬼囉,講到自己幾有錢,香港有幾好
大陸雖然進步左好多,但貧富懸殊好嚴重,農村同落後地方仍然好窮
港男最值錢既地方就係居港權、公屋同綜援
你去家事法庭睇下,好多排隊申請離婚既都係新移民嚟架,有啲就俾充大頭鬼港男呃左,有啲就有預謀咁呃以上講嗰三樣野
真係好多計晒數,一攞到居港權就申請離婚,我處理 ...
我都吾想講,有時港女好似自以為自己好高尚。。。

回覆 引用 TOP

大陸女人一定貪錢,不過貪貪下都會講真心,佢哋目的係想要安穩的家。我老婆就係咁。

係啦,女仔真係口是心非,講就話唔鐘意,又半推半就咁親近你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2019-11-4 12:08 PM 發表

大陸女人一定貪錢,不過貪貪下都會講真心,佢哋目的係想要安穩的家。我老婆就係咁。
咁又唔一定, 我老婆都冇貪我d咩! 結婚果時我連鑽戒都買唔起! 一樣跟我涯,

peterpeterbbc
唉....我最近都賴左次野

比個大陸女人嗲兩嗲講幾句就做左水魚, 幫左佢做左半日免費搬運工人, 最後水都無枝就比人耍走左.......真係自己都笑9自己ON 99哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peterpeterbbc12 於 2019-12-6 09:47 PM 發表

咁又唔一定, 我老婆都冇貪我d咩! 結婚果時我連鑽戒都買唔起! 一樣跟我涯,
你幾時娶㗎!30年前嘅就好好多!

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2019-10-24 04:15 PM 發表

識得3個大陸女人,2個外省1個廣東,佢地嫁來香港冇幾年,都幾好樣,三十幾歲,但佢地老公都係大佢地至少廿年,坦白講,睇佢地唔多似會走佬果種,佢地都幾勤奮做野,佢地老公亦都唔係赤貧果D但又未至於好富裕。我係想話,點解大陸女人而家成日話香港點衰唔希罕嫁港男但又有呢D老夫少妻個案?睇報導仲見有大陸女人揸雙程來香港做企街每次衹收幾百蚊?乜大陸而家唔係經濟好好咩? ...
咁咪同西叔你係絕配~

你咪又係成九日口是心非,開帖唱啲港女乜乜物物,但又九痕忍唔到~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九外圍的駱駝 於 2019-12-7 11:34 AM 發表

你幾時娶㗎!30年前嘅就好好多!
其實大家唔好差太遠! 例如你幾十歲番去娶個20 歲的, 或在歡場識件出來做的! 再唔係就揾件太靚的! 咁係死啦! 我d朋友都係番大陸娶的, 沒問題呀! 過來香港勤勤力力做野, 反而有兩個朋友仆街周圍滾

peterpeterbbc
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]