• 瀏覽: 11,259
  • 回覆: 151
  • 追帖: 2
+4
尋日我失戀了…
我32歲,佢大我9年,我地呢一段姐弟戀維持左7年半告終! 佢係我呢世人第2個拍拖既女仔,亦喺我暫時最鍾意個位,由於我地既年齡差距 ,我地開始一齊既時候都遇到好多難題(其實大多係因為我), 但最尾都一一過渡。
佢本身份工係office hour, 所以我為左抽多d時間陪佢,我之前都同同事傾好,盡量讓星期6,日比我放假,當時d同事都好好人,所以我爭佢地好多人情債,直至2年前,我索性轉職,做份office hour既工,想陪佢多d! 而呢7年半既時間,我基本無再出席朋友既活動,只因將所以時間陪佢! 
但最近一年,佢搵到份part time, 係逢星期6晚返通宵既工,但返左呢份工後,我地見面次數愈來愈少,最長試過3個月內只見1日,我為左呢個問題同佢嘈左好多次,我知佢份人工比較少,又要租屋比家用,所以都儲唔到錢,我每個月都有比錢佢幫補一下!
到尋日,佢喺電話度同我講分手,原因係我比唔到佢一直想要既野,我知道佢想要既野就係一個家,但我諗法係依家想買樓都難,無理由結婚後都分開同自己屋企人住,而且單靠我一個人儲錢,都要儲一段長時間先比到首期!

最後,我直至今日,我竟然一滴淚都無流過,我唔知點解,但我真係唔開心! 
我都唔知自己想點,如果你地睇完有咩睇法,屌醒下我啦

引用:
原帖由 饅頭仔~ 於 2019-10-23 09:38 PM 發表
尋日我失戀了…
我32歲,佢大我9年,我地呢一段姐弟戀維持左7年半告終! 佢係我呢世人第2個拍拖既女仔,亦喺我暫時最鍾意個位,由於我地既年齡差距 ,我地開始一齊既時候都遇到好多難題(其實大多係因為我), 但最尾都一一過渡。
佢本身份工係office hour, 所以我為左抽多d時間陪佢,我之前都同同事傾好,盡量讓星期6,日比我放假,當時d同事都好好人,所以我爭佢地好多人情債,直至 ...
老兄,這只是人生中的中途站下車。再等下一班車向前行吧。

重新來過吧,不合適勉強也沒用

引用:
原帖由 superivanau 於 2019-10-24 06:59 發表

老兄,這只是人生中的中途站下車。再等下一班車向前行吧。
多謝,但真係好sad, 呢2日成個人剩番個驅殼,已經唔知自己想點

引用:
原帖由 落漠花花馬 於 2019-10-24 07:28 發表
重新來過吧,不合適勉強也沒用
道理我係明,但做到真係好難,7年半既時間唔係易

引用:
原帖由 饅頭仔~ 於 2019-10-24 07:41 AM 發表

道理我係明,但做到真係好難,7年半既時間唔係易
別說七年,一年的感情說放就放也難,前面怎么沒結婚呢

引用:
原帖由 饅頭仔~ 於 2019-10-23 09:38 PM 發表
尋日我失戀了…
佢本身份工係office hour, 所以我為左抽多d時間陪佢,我之前都同同事傾好,盡量讓星期6,日比我放假,當時d同事都好好人,所以我爭佢地好多人情債,直至 ...
大9年都可以接受已經唔係容易, 仲可以一齊7年幾, 又諗辦法多D時間見佢, 你個人應該唔差, 32歲仲好後生, 再搵過個適合你既人

引用:
原帖由 feb2016 於 2019-10-24 08:22 發表

大9年都可以接受已經唔係容易, 仲可以一齊7年幾, 又諗辦法多D時間見佢, 你個人應該唔差, 32歲仲好後生, 再搵過個適合你既人
我自問已經用盡一切方法配合,但都未滿足到佢!
依家我都已經好攰,短時間都唔會再諗拍拖

樓主:
兄弟,你定 D ロ 黎 ! 唔好慌唔好失望 ,
你呢單ロ野係好正常好自然嘅結局。
如果七年前你先問吓我去唔去馬,我會
答你玩吓亞姐,攞 D 性經驗算ロ羅,留番
D 功夫俾第二日條後生 D 嘅女罷 。
七年前 :
你 25 , イ巨 34 好大食 ,你可以滿足イ巨 ,
現在:  你 32 , イ巨 41 , 玩得七七八八, イ巨
要搵後路,搵個大D嘅同有經濟基礎嘅男人ー
齊。イ巨咁諗係完全正確同對得住自己良心。
イ巨會好快老,而你重後生,大把世界。
過往你ロ地七年之情,唔係愛情,只係姊弟戀情,
唔會長久。你過份幻想啦  o
你疊埋心水, 將亞姐放低,搵個新女對象。

附件

lost love affair.jpg(1.51 MB)

lost love affair.jpg

男女關係.jpg(625.55 KB)

愛情..jpg(225.17 KB)

鐘意.jpg(146.87 KB)

喺一起7年時間也唔容易呢,系舍唔得分手,但你哋依家聚少離多系事實,感情越嚟越淡了,遲早要分手嘅,唔好難過,有屬于你嘅好男人喺等你嘅

引用:
原帖由 RV356484 於 2019-10-24 11:06 發表
樓主:
兄弟,你定 D ロ 黎 ! 唔好慌唔好失望 ,
你呢單ロ野係好正常好自然嘅結局。
如果七年前你先問吓我去唔去馬,我會
答你玩吓亞姐,攞 D 性經驗算ロ羅,留番
D 功夫俾第二日條後生 D 嘅女罷 。
七年前 :
你 25 , イ巨 34 好大食 ,你可以滿足イ巨 ,
現在:  你 32 , イ巨 41 , 玩得七七八八, イ巨
要搵後路,搵個大D嘅同有經濟基礎嘅男人ー
...
我唔明,佢41歲仲有機會搵過有錢既男人? 錢真係緊要過7年幾既感情? (雖然我覺得佢唔係因為錢先同我分手)

引用:
原帖由 海邊浪漫的西瓜 於 2019-10-24 11:19 發表
喺一起7年時間也唔容易呢,系舍唔得分手,但你哋依家聚少離多系事實,感情越嚟越淡了,遲早要分手嘅,唔好難過,有屬于你嘅好男人喺等你嘅
唔好話識女仔,我已經連識朋友既心情都無! 何況呢7年幾,我已經同我本身既朋友無乜來往,就算要識新朋友,又要用一段時間

引用:
原帖由 饅頭仔~ 於 2019-10-24 12:37 PM 發表

我唔明,佢41歲仲有機會搵過有錢既男人? 錢真係緊要過7年幾既感情? (雖然我覺得佢唔係因為錢先同我分手)
錢梗係重要啦。但大9年都不會長久,自己計下數都知,老父少妻你話邊個會去偷食?

佢既然能把7年嘅感情講放就放,講明心裡已經冇你了,可能已經變心了,樓主就唔好喺執念了,好男人很多,有更好嘅男人喺等着你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]