• 瀏覽: 1,292
  • 回覆: 14
下個月BB就出世,要做爹地,唔想咩都交比老婆煩,所以上黎學下野,想問下邊隻片岩用?

回覆 引用 TOP

NB BB好多都有稀便,最好買防漏同吸收力好D ge 尿片

最緊要換多的片,一濕就換,保持乾爽。

樓主可以試下H牌Diamond 0碼片,有後袋仔設計,擋得住啲稀便

自己比呀B試下, 好快就知邊隻最岩

引用:
原帖由 sam.s9900 於 2019-10-24 05:16 PM 發表

NB BB好多都有稀便,最好買防漏同吸收力好D ge 尿片
即係要留意呢2樣野, 明白, 咁仲有冇其他地方要留意?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mnopq67890 於 2019-10-24 05:26 PM 發表

最緊要換多的片,一濕就換,保持乾爽。
話事話, 我見上一輩會用爽身粉, 而家又好似冇咩人講會用, 咁用唔用好?

引用:
原帖由 kakawongB 於 2019-10-24 11:25 PM 發表

樓主可以試下H牌Diamond 0碼片,有後袋仔設計,擋得住啲稀便
多謝介紹, 咁我留意下先, 咁質地點呀? 洗唔洗點揀架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wei.qu 於 2019-10-25 12:19 PM 發表

自己比呀B試下, 好快就知邊隻最岩
即係要買晒返黎試呀? 咁試左唔岩用咪好side?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 penguinbabi33 於 2019-10-25 10:32 PM 發表

話事話, 我見上一輩會用爽身粉, 而家又好似冇咩人講會用, 咁用唔用好?
之前有話美國爽身粉有問題,又打官司。但從醫護得知唔係咁好,唔記得係咩,不過最好勤換片,加上每次都用濕棉抹乾淨patpat, BB就免受尿片疹之苦。

引用:
原帖由 kakawongB 於 2019-10-24 11:25 PM 發表

我個女都用緊前面JM講果隻,出世用到依家
好滑,又有pH親膚,對BB皮膚好啲

引用:
原帖由 mnopq67890 於 2019-10-25 11:12 PM 發表

之前有話美國爽身粉有問題,又打官司。但從醫護得知唔係咁好,唔記得係咩,不過最好勤換片,加上每次都用濕棉抹乾淨patpat, BB就免受尿片疹之苦。 ...
嘩, 原來咁大件事! 好彩你講咋, 唔係都唔知! 咁佢冇個pat冇事果陣有冇話要搽定野? 定係有事先搽呀?

引用:
原帖由 junejuniorchan 於 2019-10-25 11:20 PM 發表

我個女都用緊前面JM講果隻,出世用到依家
好滑,又有pH親膚,對BB皮膚好啲
但會唔會焗?

引用:
原帖由 penguinbabi33 於 2019-10-26 04:54 PM 發表

嘩, 原來咁大件事! 好彩你講咋, 唔係都唔知! 咁佢冇個pat冇事果陣有冇話要搽定野? 定係有事先搽呀?
無事無幹就唔使搽野,有紅疹就要睇醫生,冬天可能換片後,驚皮膚乾,可用暖水濕乾棉抹乾淨patpat,搽小小薄薄地嘅花士苓,不過無野就真係唔使搽。總之勤的換片,keep patpat 乾淨就唔使驚出疹。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 penguinbabi33 於 2019-10-26 04:54 PM 發表

但會唔會焗?
又唔會喎,呢隻Diamond 片都幾透氣

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]