• 瀏覽: 29,465
  • 回覆: 150
  • 追帖: 4
脂時間:8月份(我suggest各位jm,如非必要,揀入秋或冬天先抽🤭

抽脂費用:全腿共抽5部位,計哂全部雜費:麻醉師、緊身衣、身體檢查等等 = $5xxx 24 個月(分期俾)

麻醉時間:4小時 ,用睡眠麻醉,唔洗全身麻醉,獨立麻醉師做麻醉部分
(聽有jm講,有d做手術時先發現個醫生自己做埋,勁危險,唔好為左平幾萬拎條命去駁,一定要問清楚)

抽脂儀器:環迴超聲波ULTRA Z,我抽左3500cc脂肪🤤

搵資料時發現抽脂機都有分別,比較多人做超聲波抽脂同雷射抽脂,兩者其實好大分別
超聲波先會真正溶解脂肪,雷射只會縮細脂肪體積👉🏻
https://youtu.be/q8KyKkYUGSc 直接睇呢段片就會明

好多人驚做完皮膚會鬆弛,我做完都好驚d皮會鬆到褶起,好似肥人減肥減得勁d皮會鬆,醫生有講做完之後唔會鬆,因為個超聲波吸脂保留到皮膚結構組織,會自然緊緻同平滑番,佢話如果用雷射舊式會易d出現皮膚鬆弛問題

至於出血量,痛錯程度,兩者都係少

價錢,因為雷射抽脂技術較舊同效果冇超聲波咁明顯,相對平,做得抽脂都係想瘦,無謂捱完痛出黎冇效果,所以建議都係揀超聲波抽脂

樓上係懶人包,當我搵抽脂資料時,最想知嘅info,下面我會講由搵資料,到做完、康復、保養既經歷,有興趣就花d時間開始爬文

我唔止做過抽脂,所以入左好多醫美谷,偶爾係w7 ws都會有人問關於抽脂嘅野,抽脂真係唔多人做過,好多jm揀做機,可能始終係手術,點都有d恐懼

Why 香港做?
好多人會揀tw or 大6,我自己一開頭都睇tw醫院先,費用大概係香港7折,未計酒店機票,但最後都係揀番香港做,價錢肯定貴過tw做,但我想買個安心,唔洗驚個麻醉師係醫生自己做埋,或者麻醉師中途離開,香港做淨係麻醉都2萬幾,用錢買個安心,睇新聞都知麻醉係重要一環,想瘦都要安全,我媽成日話:平野冇好,好野冇平,做手術價錢唔係首要,效果同安全性比較緊要

抽脂零風險?
未做之前除左好緊張風險外,抽脂都會有失敗case,失敗唔係抽唔到脂,而係皮膚會凹凸,睇新x apps見到好多人有咁嘅情況....所以大6抽脂?不了,大腿範圍太大,凹凸比肥更礙眼,最後揀番香港,阿媽話萬一有咩事即時有醫生睇,同埋佢地可照顧我,冇人得閒跟我去tw訓酒店一個星期🤭

抽脂前做咩?
諮詢左兩個醫生,兩位我都冇即時做,只係問,諮詢過程覺得第2位醫生審美要求,解釋比較詳細,有俾case我睇,至於第一位醫生,感覺上唔係好多抽脂case,因為只係俾左一個我睇,講野好慢,年紀較年長。

Confirm 左做手術就要約時間做身體檢查,之後book期做手術,訂壓力衣

抽脂當日,度身,影相,手術前要空腹,全過程,我粗略計都留左係到7-8小時,實際做手術時間4-5小時,但做完要訓到清醒先走得

抽完脂即時唔痛,但同日晚上,麻醉藥一散就開始有feel,大腿🦵🏻似嚴重肌肉腫痛,呢種痛大概維持7-10日,痛嘅感覺會越黎越細,手術後3-4日最好都係臥床訓覺吧

7天拆線後可以沖涼,聽人講以為成個月唔沖得涼,但護士解釋係傷口唔濕得水,傷口復原後可以沖涼,但係沖完要著反壓力衣,醫生建議壓力衣要著一個月,最好7x24,唔好除

抽脂係唔係永久?
未問醫生前,我會覺得如果肥左咪會肥番囉,原來抽脂可以話永久,指抽脂個位置較難復肥,肥嘅原因係脂肪細胞變大,抽脂原理係抽走脂肪細胞,即係例如有100粒脂肪細胞,抽走80粒,即係得反20粒脂肪細胞可以變大,就算肥左都唔會肥番抽左脂個位置,而係肥係其他位🤣🤣,即係keep住抽脂前的正常磅數=永久keep到,如果自己增肥就神仙難救😛

寫到呢到先,有問題請留cm,我睇到就覆大家

哂下對腳先

熱賣及精選
有冇before? 對腳個型幾靚,你本身幾吋,抽完幾吋?

回覆 引用 TOP

好詳細,想要醫生資料,你算抽得多嗎?
收費用咩計算

回覆 引用 TOP

所以基本上因為麻醉,患者在抽脂過程中不會感到疼痛嗎?但是患者是否處于清醒狀態或在此過程中要入睡?

引用:
原帖由 smilepanda812 於 2019-10-23 10:44 PM 發表

所以基本上因為麻醉,患者在抽脂過程中不會感到疼痛嗎?但是患者是否處于清醒狀態或在此過程中要入睡?
睡眠麻醉即係點滴麻藥入身體,訓著左發緊夢咁,等訓著左後,醫生再打局部麻醉係抽脂部位

回覆 引用 TOP

好恐怖,唔敢

回覆 引用 TOP

美唔美睇大腿

回覆 引用 TOP

有冇未做之前相睇下? 你抽左5part? 單一part幾錢,點計?

回覆 引用 TOP

真係好驚抽脂, 我都係做coolsculpting咋
佩服樓主!

引用:
原帖由 littlewinnie85 於 2019-10-28 07:25 PM 發表

佩服樓主!
我都想做coolsculpting,請問sis你邊到做
做咩部位 效果好唔好?

引用:
原帖由 新手媽媽mm 於 2019-10-22 05:11 PM 發表

脂時間:8月份(我suggest各位jm,如非必要,揀入秋或冬天先抽🤭

抽脂費用:全腿共抽5部位,計哂全部雜費:麻醉師、緊身衣、身體檢查等等 = $5xxx 24 個月(有得免息分期)

麻醉時間:4小時 ,用睡眠麻醉,唔洗全身麻醉,獨立麻醉師做麻醉部分
(聽有jm講,有d做手術時先發現個醫生自己做埋,勁危險,唔好為左平幾萬拎條命去駁,一定要問清楚)

抽脂儀器:環迴超聲波UL ...
請問邊五個部份?一個部份幾錢?thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littlewinnie85 於 2019-10-28 07:25 PM 發表

佩服樓主!
做機vanquish 勁d,做機有用但會反彈因為脂肪細胞冇少到,我之前做機都用左2萬幾蚊

引用:
原帖由 sytckm 於 2019-10-30 04:47 AM 發表

請問邊五個部份?一個部份幾錢?thx
大腿一對:前面,後面,內側,外側,+hip位
第一部位1萬9千幾,之後4個部位折完2萬零,
抽脂收費:加埋哂十萬多d,  之後加埋麻醉師+身體檢查就5000幾蚊分24個月俾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mayleungbaby.34 於 2019-10-25 08:59 PM 發表

有冇未做之前相睇下? 你抽左5part? 單一part幾錢,點計?

第一個部位會平d 19xxx, 呢張相係做完手術前影,我做完叫佢地俾番張相我,我一共抽左3500cc

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MistyKrank1 於 2019-10-24 09:03 PM 發表

好恐怖,唔敢
真係係好恐怖,我形容係內心個隻驚,真實做緊都冇感覺,做完酸痛兩星期就冇野

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]