• 瀏覽: 4,770
  • 回覆: 17
各位師姐,我老婆岩岩有左,想問下第一次應該去邊間醫院檢查呢?定係要去左診所先再轉介?thx

兩個都ok,我就先揀診所(私家醫生),醫生會有醫院比你揀,再去book位,
睇來你係新手,有時間可以去聽聽talk

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2019-10-13 01:31 PM 發表

兩個都ok,我就先揀診所(私家醫生),醫生會有醫院比你揀,再去book位,
睇來你係新手,有時間可以去聽聽talk
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Fionanan 於 2019-10-14 07:29 PM 發表

我聽過美x臣既產前talk,都幾實用
佢地既talk都幾多禮品送,值得去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chongfai2000 於 2019-10-13 12:10 PM 發表

各位師姐,我老婆岩岩有左,想問下第一次應該去邊間醫院檢查呢?定係要去左診所先再轉介?thx
你諗住揀公立定私家醫院生?
可以揀公立醫院生,同時搵私家婦產科醫生產檢。

回覆 引用 TOP

入晒啲BB會/奶粉會先,好多都有產前講座,有贈品又實用。

引用:
原帖由 kamiry 於 2019-10-15 02:09 PM 發表

入晒啲BB會/奶粉會先,好多都有產前講座,有贈品又實用。
BB會同奶粉會點報名

引用:
原帖由 chongfai2000 於 2019-10-15 03:49 PM 發表

BB會同奶粉會點報名
我果時用"BB會" 或 "奶粉會" 或 "奶粉牌子" 呢啲keyword,
Google 會搵到好多。

回覆 引用 TOP

先去搵私家醫生檢查,佢會轉介你

回覆 引用 TOP

去診所羅轉介信,去政府醫院排睇產檢,唔好唔去政府醫院,有咩事都有政府follow up。同時又去私家產檢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chongfai2000 於 2019-10-13 12:10 PM 發表

飛去美國生嗱!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Fionanan 於 2019-10-15 05:50 PM 發表

你去美x臣官網或者fb,有定期更新幾時有talk
佢地既talk,好就好在多數星期日攪,同埋成日都有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]