• 瀏覽: 18,962
  • 回覆: 105
  • 追帖: 2
你就算七老八十,阿媽仲當係你細路

回覆 引用 TOP

養寵物嘅心態唔要得,同佢講,你都係人,你都會有感覺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2019-10-11 10:37 AM 發表

其實我都已經成年左好多年架啦!但我媽媽仲係成日當我小朋友咁…
管住我幾點返屋企,又會成日問我身邊有咩朋友,又成日迫我吃早餐
我都知佢緊張我,但有時我都想個人獨立啲… ...
你同母親講最好既獨立方式就係放手由得你去試搵自己條路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chachachacha 於 2019-10-11 09:11 PM 發表

你阿媽只係想控制你,想獨立就無可能樣樣順從佢
到你乜都冇曬嘅時候你就知道呢啲係咪叫管住你㗎喇

回覆 引用 TOP

請唔好把香港,變成 「伊拉克」,愛一座城,請好好愛。
我就係我唔同嘅自我
引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2019-10-11 10:37 AM 發表

其實我都已經成年左好多年架啦!但我媽媽仲係成日當我小朋友咁…
管住我幾點返屋企,又會成日問我身邊有咩朋友,又成日迫我吃早餐
有好人唔做甘心去做自由閪,腦殘至此你老母唔擔心你至奇啦!

回覆 引用 TOP

有無同你澡涼洗雞雞呀?

回覆 引用 TOP

叫你d兄弟光復屋企,拉你呀媽出馬路做馬蹄露

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

幸福之家

回覆 引用 TOP

引用:

如果你唔係暴徒咁你亞媽有啲過分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keung1997 於 2019-10-12 06:56 AM 發表

咁想獨立就不要返屋企!去做曱甴堆做暴徒去破壞香港,你老母就真係多得你唔少喇。因為日日俾人問候你老母。
講得無錯,班自由閪著𨶙到低胸、超短熱褲、短裙去非法遊行及做暴徒,比警察逮捕時又激烈反抗,引致出現身體接觸係在所難免,之後竟然控告警方非禮及性暴力,真係可恥!

媽媽永遠心目中的小孩子

回覆 引用 TOP

可能你做啲行為畀人感覺你仲係細個. 又或者係你嘅行為舉止

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chachachacha 於 2019-10-11 09:11 PM 發表

你阿媽只係想控制你,想獨立就無可能樣樣順從佢
唔使問,你系曱甴。曱甴思想

[url=http://]http://[/url]
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]