何價?

何價? E-mail 此主題給朋友

最近屋企發生左d問題需要錢用,除左阿爸有d投資要過多排先動用得,還差八萬先夠錢,我知男友有錢,但佢話只借到兩萬,其餘錢遲d有用,為左件事我地鬧左交,今日都無講過野,究竟係咪我係男友心目中唔值8萬?

熱賣及精選
男朋友,不是老公。正常来讲仲要写买借条,万一你借左分手唔还呢。。而且你家里的事系唔系同生死有关,如果唔系,点解要借比你甘多。。已经尽能力借,你都唔体谅,分手吧。你無男朋友都一样要去解决噶啦。。

Oman~
引用:
原帖由 卜卜星 於 2019-10-10 10:13 AM 發表

男朋友,不是老公。正常来讲仲要写买借条,万一你借左分手唔还呢。。而且你家里的事系唔系同生死有关,如果唔系,点解要借比你甘多。。已经尽能力借,你都唔体谅,分手吧。你無男朋友都一样要去解决噶啦。。 ...
如果佢要求寫借據都無問題,我會寫,我仲主動話會比利息,但都唔得,雖然唔係同生死有關,但都急需,所以先唔可以等投資到期

我從來都話。愛情唔值錢。。反而好多人結婚後。覺得無愛情。得親情。但往往。找到一個信得過既人。比愛情更長久

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-10-10 10:31 AM 發表

我從來都話。愛情唔值錢。。反而好多人結婚後。覺得無愛情。得親情。但往往。找到一個信得過既人。比愛情更長久
佢原本仲話出年註冊排公屋先,即係未來老婆都信唔過

引用:
原帖由 肥宅 於 2019-10-10 10:38 AM 發表

咁仆街有錢都唔借你?咁以後上床逐次收錢,唔好比佢拖數😠

男朋友,不是老公

引用:
原帖由 smwong99 於 2019-10-10 10:40 AM 發表

咁仆街有錢都唔借你?咁以後上床逐次收錢,唔好比佢拖數😠
無心情講笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中午含情的高峰 於 2019-10-10 10:40 AM 發表

男朋友,不是老公
無這筆錢,我地會比人告,男朋友就唔會幫?

其實你問銀行借唔得架咩
8萬呢d少數目好易批

再講

無論咩關係都好
千祈唔好老馮
同咩人都好
凡係講錢大多傷感情

人地唔係必定要借錢俾你架喎

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2019-10-10 10:45 AM 發表

其實你問銀行借唔得架咩
8萬呢d少數目好易批

再講

無論咩關係都好
千祈唔好老馮
同咩人都好
凡係講錢大多傷感情

人地唔係必定要借錢俾你架喎 ...
問銀行借一定得,但如果自己人有又點會想問銀行借啊,你都講得啱嘅,係我自己睇得係男友心目中太重要

引用:
原帖由 肥宅 於 2019-10-10 10:51 AM 發表

問銀行借一定得,但如果自己人有又點會想問銀行借啊,你都講得啱嘅,係我自己睇得係男友心目中太重要
大把人就算結左婚都數目分明
何況只係男朋友
如果係我
寧願借銀行
都唔想欠人人情

引用:
原帖由 肥宅 於 2019-10-10 10:38 AM 發表

未來代表未發生。何況。老婆個名。唔系注冊就夠。要有子女先得。當然。有子女既人。好多都系大家信唔過大家。但個比例。點都多過戀愛關系。。

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2019-10-10 10:55 AM 發表

大把人就算結左婚都數目分明
何況只係男朋友
如果係我
寧願借銀行
都唔想欠人人情
其實老豆都無叫我問佢借,話自己搞掂,係自己想幫老豆手啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-10-10 10:56 AM 發表

未來代表未發生。何況。老婆個名。唔系注冊就夠。要有子女先得。當然。有子女既人。好多都系大家信唔過大家。但個比例。點都多過戀愛關系。。 ...
係我自己諗多左

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。