心軟,就輸一世?

心軟,就輸一世? E-mail 此主題給朋友

以前,我成日嫌我ex冇用,所以成日同佢嘈,有一次,係我第二次提分手,跟住,係幾日入邊,佢一邊有哄我但原來一邊佢都有識左第二個,然後好高調甘係ig放閃,我果排真係落晒型,所以我屋企人係知道佢識左第二個。甘我屋企人都有話我,佢地都知我以前係對男友野蠻。但我爸已經對佢反晒感,覺得一次不忠,百次不用。

我ex對我係好好好,其實我對佢一起係好開心,但佢條件係冇乜,打工仔一名。(直至宜家,我同ex都有聯絡,而佢同果陣果個女仔已經冇左)

最近,我係交友app識左個屋企有小生意既男仔,條件係好過我ex, 但佢係好懶搵我,可能一日得二三條信息甘,同我ex以前果種關心係甘天拱地,我覺得新果個雖然好,但打入唔到我既心裏邊,我覺得我仲好掛住我ex。

點解當我搵到我想要既野既時候,又會掛住反我ex呢,我覺得我同ex分手後好似就冇笑過、冇開心過甘

熱賣及精選
引用:
原帖由 queeniessy 於 2019-10-9 11:47 PM 發表

以前,我成日嫌我ex冇用,所以成日同佢嘈,有一次,係我第二次提分手,跟住,係幾日入邊,佢一邊有哄我但原來一邊佢都有識左第二個,然後好高調甘係ig放閃,我果排真係落晒型,所以我屋企人係知道佢識左第二個。甘我屋企人都有話我,佢地都知我以前係對男友野蠻。但我爸已經對佢反晒感,覺得一次不忠,百次不用。

我ex對我係好好好,其實我對佢一起係好開心,但佢條件係冇乜,打工仔一名。

最近,我係交友app識左個 ...
拜金係要犧牲架啦,又係你嫌人地窮冇用

回覆 引用 TOP

唔明樓主指既心軟係咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 queeniessy 於 2019-10-9 11:47 PM 發表

我ex對我係好好好,其實我對佢一起係好開心,但佢條件係冇乜,打工仔一名。(直至宜家,我同ex都有聯絡, ...
“但佢條件係冇乜,打工仔一名”

你意思所有打工仔都不合你要求?你自己本身咩條件?

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:

我ex對我係好好好,其實我對佢一起係好開心,但佢條件係冇乜,打工仔一名。(直至宜家,我同ex都有聯絡, ...
你似係有錢女天生慣左對眼生係頭頂?

回覆 引用 TOP

引用:

一次不忠,百次不用?

你同老豆講以前仲一齊的時候都有在出面俾其他人砌過,睇下老豆覺得係咪打和?

回覆 引用 TOP

拜金女,同你一齊已經行衰運,去做雞啦

回覆 引用 TOP

世界沒有完美的人,兩個人在一起要互相包容體諒,愛情與生活要取得平衡,人生是追求快樂,安居樂業是好的,但對方是否愛你也是重要的,樓主加油!

回覆 引用 TOP

內文完全唔貼題

有啲離題

回覆 引用 TOP

引用:

我肯定你同ex分開左 唔夠兩年 先會咁諗

回覆 引用 TOP

試著享受小別勝新婚的分離感,
分離之後再見面比總是在一起更有期待感。然後把這種等待花在製造浪漫、準備浪漫之類的力氣上。

反正其實也沒有別的選擇,
這不是想不想讓步的問題,是終究適不適合的問題。

所以就是讓自己學會去期待,
然後學會善用一個人的時光好好做自己想做的事情這樣。
如果你辦到了、適應了,可以享受這種相處模式的好處了,
那就有適合彼此的可能性,就有機會繼續走下去。

回覆 引用 TOP

引用:

每次起鐘,
我都全心全意去愛這位陌生女子,
從言談到身體互動,
都絕不比熱戀中的情侶來得淡。

不過,往往隨住精液嘅流失,
我明白,我哋嘅愛已經走到盡頭。

往往都只能寄望下次,能遇到比之前更好的。

回覆 引用 TOP

條路自己揀,你都講左第2次
但究竟點解要講兩次,然後先黎後悔呢

失去才知最重要

回覆 引用 TOP

可能你個ex條件比你差
所以咪用關心攻勢
對你好好
令你覺得自己係女皇囉
轉頭咁諗
而家果個男人條件好過你
D 女可能都狗衝埋黎
你願咪上釣做下把果個囉

回覆 引用 TOP

58 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。