• 瀏覽: 4,317
  • 回覆: 14
今日去做電灼脫疣,脫疣前,美容師幫我先塗一層簿簿麻醉膏, 等左約10分鐘,美容師入黎開始脫疣,但我依然痛到x街, 全身震哂,重電到我皮膚抽搐一下下,無法想像無塗麻醉膏ge情況下脫疣, 真係唔知點算

但上網睇說唔會好痛, 感覺應該係有野吉吉下,
有冇脫過疣ge sis分享下?
----
2019/10/10更新
相是過左兩星期後ge情況,有scar,遲下重要脫埋臉

請問sis係咪有同樣情況?
還是正常?遲下會好返?

附件

IMG_9104.JPG(355.05 KB)

2019-9-26 07:44 PM

IMG_9105.JPG(426.16 KB)

2019-9-26 07:44 PM

IMG_9180.JPG(332.54 KB)

2019-10-4 08:47 PM

IMG_9190.JPG(370.07 KB)

2019-10-4 08:47 PM

熱賣及精選
有冇脫疣前嘅相?我唔肯定自己個d係咪疣

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-9-26 07:44 PM 發表

今日去做電灼脫疣,脫疣前,美容師幫我先塗一層簿簿麻醉膏, 等左約10分鐘,美容師入黎開始脫疣,但我依然痛到x街, 全身震哂,重電到我皮膚抽搐一下下,無法想像無塗麻醉膏ge情況下脫疣, 真係唔知點算

有冇脫過疣ge sis分享下? ...
做過電灼同co2
第一次就係去美容院做 電灼 有敷麻都痛到爆 仲要脫得唔乾淨 又生返出黎
第二次 就claim保險去做 用co2 都有敷麻 完全唔痛
不過有少少再生返 要脫多次 但係免費既
脫左第三次就冇哂lu

引用:
原帖由 wing_wing4 於 2019-9-27 05:08 PM 發表

做過電灼同co2
第一次就係去美容院做 電灼 有敷麻都痛到爆 仲要脫得唔乾淨 又生返出黎
脫左第三次就冇哂lu ...
原來可以claim保險?!

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-9-27 08:37 PM 發表

原來可以claim保險?!
可以呀 不過要醫生寫紙先claim 得
美容院唔claim 得

引用:
原帖由 米妮bb 於 2019-9-27 04:10 PM 發表

有冇脫疣前嘅相?我唔肯定自己個d係咪疣
沒有a
我個d係小肉粒, 凸起

引用:
原帖由 wing_wing4 於 2019-9-27 08:38 PM 發表

可以呀 不過要醫生寫紙先claim 得
美容院唔claim 得
要去醫院做? 咪好貴?!

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-9-27 08:40 PM 發表

要去醫院做? 咪好貴?!
唔駛呀 去診所個啲做之嘛
我個時脫左大概萬五 但係保險全數claim得返
我賺左好多asiamiles 同埋 間診所送左啲treatment 俾我試做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-9-27 08:39 PM 發表

沒有a
我個d係小肉粒, 凸起
我都唸緊做唔做,我有疤痕增生,保險話幫我搵類似醫美咁,咁就好似要3萬幾,保險話包八九成,但我又驚痛,又唔知自己有冇呢個需要

引用:
原帖由 米妮bb 於 2019-9-28 12:39 AM 發表

我都唸緊做唔做,我有疤痕增生,保險話幫我搵類似醫美咁,咁就好似要3萬幾,保險話包八九成,但我又驚痛,又唔知自己有冇呢個需要
做唔做? 睇你愛唔愛靚啦
不過你去得醫美&比得3萬幾出黎, 應該唔會好大感覺ge

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-9-28 09:26 AM 發表

做唔做? 睇你愛唔愛靚啦
不過你去得醫美&比得3萬幾出黎, 應該唔會好大感覺ge
可能都要做,因為係塊面,其實做完會唔會白滑啲?因為問咗係laser 黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wing_wing4 於 2019-9-27 05:08 PM 發表

做過電灼同co2
脫左第三次就冇哂lu ...
CO2 = 氮氣?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-9-26 07:44 PM 發表

有冇脫過疣ge sis分享下? ...
你用咩方法脫?我響醫生用laser 脫,唔痛,手勢好,同埋夫麻醉膏都有大半個鐘,你得十分鐘應該好痛
之前有諗過美容院脫,但又驚死比人呃同sell 嘢,但原來可以claim 保險,就搵左個女醫生脫

希望你快d好番,痛完就算了

引用:
原帖由 醜小肥羊 於 2019-10-3 02:14 PM 發表

你用咩方法脫?我響醫生用laser 脫,唔痛,手勢好,同埋夫麻醉膏都有大半個鐘,你得十分鐘應該好痛
之前有諗過美容院脫,但又驚死比人呃同sell 嘢,但原來可以claim 保險,就搵左個女醫生脫

希望你快d好番,痛完就算了 ...
做電灼脫疣,痛到飛起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 醜小肥羊 於 2019-10-3 02:14 PM 發表

希望你快d好番,痛完就算了 ...
想問下你係買邊類保險可以claim哂?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]