• 瀏覽: 9,316
  • 回覆: 76
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:35 PM 關閉
引用:
原帖由 Cat_lui000 於 2019-9-24 03:19 PM 發表

我朋友個小朋友係幾個月既時候,老公話想享受單身自由而離婚,依家個小朋友都1歲
真係好唔負責任
依D係人渣來

熱賣及精選
引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2019-9-25 11:43 PM 發表

單身中...

好多時見有太太一個人帶幾個小孩,因為辛苦,老公又去左玩,出現好多心裡不好受的感覺(我見到一個人帶3個都驚)而同老公說不回來以後別回來
試過放工回家,有個太太同另一個太太說老公要吃中式飯,亞仔要吃麵,之後輕聲說好煩,佢應該是放工之後買餸回家煮
做太太真係唔容易,我仲見旖因為有太太讀夜校,間中要老公幫忙奏小孩,而被說你又唔奏BB啦?之類的自私說話
如果選中個男人一句話依D野 ...
還是單身好.....

引用:
原帖由 雨中肥肥賤嘴 於 2019-9-25 11:52 PM 發表

還是單身好.....
買定姑婆屋

引用:
原帖由 雨中肥肥賤嘴 於 2019-9-25 11:52 PM 發表

還是單身好.....
比亞媽迫我結婚
結又死唔結又死,結婚又會比姐話掉下屋企唔理點點點,點都要等姐結婚先,雖然我連男人都無,
我想多D時間工作...我都想升職,有好人工....然後過自己想過既生活
我單身都好似得罪人,試過比個老師奶(約6X歲~70)問我有無男友,我是但應佢,底調拍中,之後佢串我你仲好細o者,串我未結婚,
朋友跟我說,你有男友,人地就問你幾時結,結左又就問你幾時生,好恐怖
今時今日香港生小孩要諗好多野,唔係生左出來自然大就得,
依加d小孩又要學依樣果樣,入學要求唔係我這代以前那套,做人亞媽都唔希望自己個小孩落後人地可能做成其他問題
我未婚都覺得自己屋企好煩,專心搵錢先

引用:
原帖由 草夠錢40歲退休 於 2019-9-26 12:09 AM 發表

買定姑婆屋
兩公婆夾當然會開心,唔夾就.............
我見d男人會打老婆,個老婆死也不要離婚........
這種婚姻係年輕那背無法理解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2019-9-26 12:11 AM 發表

比亞媽迫我結婚
結又死唔結又死,結婚又會比姐話掉下屋企唔理點點點,點都要等姐結婚先,雖然我連男人都無,
我想多D時間工作...我都想升職,有好人工....然後過自己想過既生活
我單身都好似得罪人,試過比個老師奶(約6X歲~70)問我有無男友,我是但應佢,底調拍中,之後佢串我你仲好細o者,串我未結婚,
朋友跟我說,你有男友,人地就問你幾時結,結左又就問你幾時生,好恐怖 ...
係吖最憎D姨媽姑姐催催貢,叫佢地自己生多件咯⋯⋯你心水清D,無我以前咁傻,生小朋友養佢要好多精力⋯好累

引用:
原帖由 雨中肥肥賤嘴 於 2019-9-24 13:49 發表

所以真系不得不顧忌⋯⋯
為左小朋友,可以唔離婚,但各自精彩吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2019-9-26 12:11 AM 發表

比亞媽迫我結婚
朋友跟我說,你有男友,人地就問你幾時結,結左又就問你幾時生,好恐怖 ...
千萬不要為結婚而結婚,千萬不要抱人有我有心態而結婚
這兩種情況大多數都悲劇收埸的...............
緣分要來擋也擋不住,緣分不來強求也無用

努力去爭取、建立更好的未來,樓主加油

无后悔药食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kb-bb520 於 2019-9-26 08:12 AM 發表

努力去爭取、建立更好的未來,樓主加油
多謝

回覆 引用 TOP

依d 嘢無得後悔....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中肥肥賤嘴 於 2019-9-26 12:22 AM 發表

係吖最憎D姨媽姑姐催催貢,叫佢地自己生多件咯⋯⋯你心水清D,無我以前咁傻,生小朋友養佢要好多精力⋯好累
因為責任太大
我見有D人上班比如一個月,假設有一萬一個月,比家用8千都要比人罵,講真結婚以後再想,諗左經濟如何解決先(真實個檔)
每個人都有好多唔同因素
仲要睇下自己對婚姻這點有多重要,我見公司有太太睇得出她盡量就老公,我覺得這不是一種幸福....
真是幸福是兩公婆會互相支持同尊重

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vicky-chan 於 2019-9-26 07:40 AM 發表

千萬不要為結婚而結婚,千萬不要抱人有我有心態而結婚
這兩種情況大多數都悲劇收埸的...............
緣分要來擋也擋不住,緣分不來強求也無用
對,我認同
有就有無就算

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右