• 瀏覽: 1,405
  • 回覆: 15
依方面唔係好熟,
結婚用 有冇人有經驗借 還款期夠長
最好72 80 84個月 息低既公司 邊間好?

熱賣及精選
引用:
原帖由 脫褲濟貧' 於 2019-9-22 11:17 AM 發表

依方面唔係好熟,
不如你想清楚,借錢結婚是否恰當做法。

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 激死未 於 2019-9-22 11:52 AM 發表

不如你想清楚,借錢結婚是否恰當做法。
冇問題的 我有穩定職業 可每月穩定還款🙂

引用:
原帖由 脫褲濟貧' 於 2019-9-22 11:53 AM 發表

你還是不明白我意思,今日好多人為左一個夢幻婚禮用上三幾十萬,當然自己有錢就冇問題,但要攪到去借錢去完成,係咪一個理智選擇?

回覆 引用 TOP

但係一個女人太顧家都會比睇成無鬼用無出息,而一個男人所謂的顧家收工返到屋企咩都唔做大爺咁款就係理所當然

引用:
原帖由 清晨幼稚的婆仔 於 2019-9-22 12:02 PM 發表

但係一個女人太顧家都會比睇成無鬼用無出息,而一個男人所謂的顧家收工返到屋企咩都唔做大爺咁款就係理所當然
與標題有何關係?

回覆 引用 TOP

借貸結婚唔贊成,應該量力而為,小有小搞,結咗婚後一身債,你哋都未必開心,如果想要小朋友更加不用想

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 脫褲濟貧' 於 2019-9-22 11:17 AM 發表

依方面唔係好熟,
建議樓主具體說明想借幾多錢,人地先可以比資料你,分五六年,借十萬同廿萬已經好大分別。

回覆 引用 TOP

引用:

依方面唔係好熟,
真係唔好借錢結婚⋯

回覆 引用 TOP

Hsbc , 安全

回覆 引用 TOP

引用:
依方面唔係好熟,
唔係咁建議借錢結婚,如果唔夠資金,咪註左冊先,之後細擺,唔希望你結左婚負左債,我丈夫都唔係太有錢,我地註左冊先,之後求其幾圍酒,百樂門每圍4千幾,計埋人情你cover到,至於婚紗照平影咪算,戒指買住平平地,第時有$再補返隻貴比佢,如果佢夠愛你都可以包容你,我以前負債過,你收入要大於利息+本金先還到$,冇必要冒呢個險,之後你地生埋 B,你更加冇$還。我系過來人,負債個種壓力唔係一般人頂得住

回覆 引用 TOP

可以幫到手還是幫(倒手)

回覆 引用 TOP

用6,7年去还,你有信心不离婚,没大病,没意外,没孩子,四大家长安好,不失业,香港回复安寧?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 脫褲濟貧' 於 2019-9-22 11:53 AM 發表

你以為結婚後你仲有多餘錢剩?

To be or not to be?  Not to be!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右