• 瀏覽: 18,738
  • 回覆: 114
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 pearl315315 於 2019-9-23 12:21 PM 發表

女人是情緒化的動物,看你7點起身11點放工,你想想家中女人會怎樣,女人是需要愛的,你要諗計氹吓佢,就算你離婚再揾第二個都係一樣
佢肯收少2千蚊我就唔駛做兼職

To be or not to be?  Not to be!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2019-9-22 08:34 PM 發表

嘈住你訓覺???

To be or not to be?  Not to be!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 treo000 於 2019-9-23 12:41 PM 發表

咁叻你隨便攞去
問題出喺你身上就算換第個女人都係一樣歷史重演

熄燈,鎖門,爆大鑊
我都離咗婚,其實老婆是應該岀去工作的,否则大家的思想會越來越遠,我都養咗老婆二十幾年,她思想還停留在二十歲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-9-23 12:42 PM 發表

問題出喺你身上就算換第個女人都係一樣歷史重演
香討個L個都話30歲就幾層樓揸手和過億cash flow.  d 港女就係睇左以為全世界都唔駛做

引用:
原帖由 treo000 於 2019-9-23 12:49 PM 發表

香討個L個都話30歲就幾層樓揸手和過億cash flow.  d 港女就係睇左以為全世界都唔駛做
唔好理香討你出去望吓啲正常男人應該係點然後再對比吓你自己

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

因了解而結合
因不了解而分開
問題在乎溝通與關懷

回覆 引用 TOP

認真回答。
無人能否認你對家庭的付出,但工作時間這麼長,溝通必定少,會否有意無意誤解了彼此或不理解彼此的處境?
例如太太晚上看電視,是否因為白天照顧小孩沒自己的時間?如非照顧小孩,那得平心靜氣地談談,互相平心靜氣地分析一下原因與感受。
近排因照顧兒子和日常瑣事經常與老公意見有摩擦,影響了感情,甚至不時有離婚的念頭;但談過後,發覺雙方都有盲點,最後互相調整了行為與習慣,回复甜甜蜜蜜。一關又這樣過了。
話說,這樣的上班鐘數,是加班警員嗎?是就更簡單,風波平息後望回复正常,但記住多餘老婆溝通。放心,我中立客觀,無顏色。

引用:
原帖由 Bloodycotton 於 2019-9-23 12:56 PM 發表

認真回答。
無人能否認你對家庭的付出,但工作時間這麼長,溝通必定少,會否有意無意誤解了彼此或不理解彼此的處境?
例如太太晚上看電視,是否因為白天照顧小孩沒自己的時間?如非照顧小孩,那得平心靜氣地談談,互相平心靜氣地分析一下原因與感受。
近排因照顧兒子和日常瑣事經常與老公意見有摩擦,影響了感情,甚至不時有離婚的念頭;但談過後,發覺雙方都有盲點,最後互相調整了行為與習慣,回复甜甜蜜蜜。一關又這樣 ...
無小孩, 當你連呼吸飲水都無端比人鬧你就連出聲都費事

點解會甘?有無傾下?無小朋友?

回覆 引用 TOP

分手💔肯定正常

回覆 引用 TOP

俾9成咁多

回覆 引用 TOP

有子女未, 未就玩人間蒸發!

回覆 引用 TOP

做人要學精d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 treo000 於 2019-9-21 10:08 PM 發表

咁落去仲有咩意思? 我提出離婚佢又唔比。 佢晚晚睇電視到天光, 我7點起身11點放工, 大佬你唔同我瞓都唔好折磨我!
單方面提出離婚係可以的,但好似要分居或分房訓唔記得幾多年

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]