17年感情比不上2年網友?(長篇,真故事)

17年感情比不上2年網友?(長篇,真故事) E-mail 此主題給朋友

我同我老公拍左拖14年,在2016年結婚,在拍拖其間一直都好好,佢唔係暖男,佢用另一個方法錫我,由拍拖冇耐佢已經話要同我結婚,為左呢樣野佢一直在努力, 跟住喺2010年佢買咗層樓叫我同佢一齊住, 樓係冇我名,佢話過呢個係我哋嘅家,咁去到2016年 ,佢同我講話想結婚因為想生bb ,咁佢有講過呢我哋拍拖到而家其實佢一直都係諗住同我結婚生仔組織一個家,咁但係當然我都係好愛佢嘅所以都選擇咗結婚 ,但係結完婚之後開始就有好多問題啦 ,第一為咗個禮金同斟茶嘅問題已經成日嘈同埋我都好唔開心, 同埋因為我一直都冇儲錢所以係結婚方便呢我係幫佢唔到嘅 ,咁佢呢就洗曬佢啲積蓄同我結婚用咗差唔多洗50幾萬,咁可能因為錢嘅問題啦咁,佢開始對住我成日黑口黑面成日發脾氣, 咁之後佢要求我喺屋企煮飯, 咁我又要返工又要煮飯又要洗碗我放假要拖地抹屋,咁佢呢要做嘅嘢就係佢放咗工返嚟就攤喺度唔係攤喺度呢佢就去咗打機 佢打機從來都唔會阻止佢, 但係喺呢一年半我發現佢, 成日同一個女仔打機佢話個女仔係人妻有個女嘅 唔會有野,佢話未見過但係呢佢同佢講啲嘢就好曖昧嘅我有一次呢見到個女嘅呢send個wechat畀我老公同我老公講我掛住你 ,我老公都喺度覆返人哋話我都掛住你,呢一次係我第一次離開佢返咗娘家,跟住佢應承我會同條女斷話可以唔打機, 咁接咗我返嚟一個禮拜之後佢係冇打機嘅咁,佢好似好悶咁,又冇嘢做,因為佢唔打機真係冇乜興趣,咁畀返佢打,佢都有同我講佢打番有機會同條女打返, 咁係呢大半年裏面為呢條女同佢嘈過好多好多次我唔鍾意我介意,但係佢唔理我每講一次佢就同條女行得完埋,以前淨係打機跟住又開始加講電話加埋wechat加埋whatsapp仲加埋facebook, 我知道之後好唔開心,跟住我就搬咗間酒店住, 我想冷靜下,跟住之後佢又氹返我返嚟但係佢係一樣都係有同條女聯絡,我真係好介意,第三次走,仲執好哂所有野,我去左朋友到住2星期,佢而家又氹返我返去但係佢係一樣都係有同條女聯絡,但係佢就話私底下唔會再聯絡佢我真係唔知可以點樣做我個心好亂,我唔知應唔應該信佢,仲一唔一齊行落去!求解答

傳送自 Android 上的 Yahoo Mail

傳送自 Android 上的 Yahoo Mail

熱賣及精選
心已變,沒救,及早離場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 candynking 於 2019-9-18 11:54 PM 發表

我同我老公拍左拖14年,在2016年結婚,在拍拖其間一直都好好,佢唔係暖男,佢用另一個方法錫我,由拍拖冇耐佢已經話要同我結婚,為左呢樣野佢一直在努力, 跟住喺2010年佢買咗層樓叫我同佢一齊住, 樓係冇我名,佢話過呢個係我哋嘅家,咁去到2016年 ,佢同我講話想結婚因為想生bb ,咁佢有講過呢我哋拍拖到而家其實佢一直都係諗住同我結婚生仔組織一個家,咁但係當然我都係好愛佢嘅所以都選擇咗結婚 ,但係結 ...
叫佢層樓加你名
另外畀1筆錢你。
因為男人身痕溝女要錢
條女離過婚有女想搵碼頭者

你老公唔肯的話你心照啦仲留咩

然後成功後直接用佢電話
係佢條女fb內
係最多人like同回覆既文或相留意
問佢係味無朋友既
點解晚晚搵我老公話好掛住佢
問佢係味西痕
問佢個女知唔知自己老母甘淫蕩搞人老公
你話你睇晒你老公wts fb ig
再搞我老公就係fb ig開個專頁畀你post晒你地對話出尼
你話你老公無錢既
唔好諗住離婚有錢駛有屋住
一離婚你就分身家賣你層樓
等你住劏房

引用:
原帖由 candynking 於 2019-9-18 11:54 PM 發表

我同我老公拍左拖14年,在2016年結婚,在拍拖其間一直都好好,佢唔係暖男,佢用另一個方法錫我,由拍拖冇耐佢已經話要同我結婚,為左呢樣野佢一直在努力, 跟住喺2010年佢買咗層樓叫我同佢一齊住, 樓係冇我名,佢話過呢個係我哋嘅家,咁去到2016年 ,佢同我講話想結婚因為想生bb ,咁佢有講過呢我哋拍拖到而家其實佢一直都係諗住同我結婚生仔組織一個家,咁但係當然我都係好愛佢嘅所以都選擇咗結婚 ...
睇完,係咪真係有需要咁長-.-"
主要係老公,愛好係打機,
認識個機友,係已婚女人仲有個女兒.
對話有曖昧.細節自己睇.

老實,個老公係你嘅,佢愛唔愛你,有無呃你,你自己現場感受啦-.-
信唔過老公,你自己決定將來.
信老公,同老公講,只可以愛我一個,唔準搞其他女人.

分段版.
-------------------------
我同我老公拍左拖14年,在2016年結婚,在拍拖其間一直都好好,佢唔係暖男,佢用另一個方法錫我,由拍拖冇耐佢已經話要同我結婚,為左呢樣野佢一直在努力, 跟住喺2010年佢買咗層樓叫我同佢一齊住, 樓係冇我名,佢話過呢個係我哋嘅家,咁去到2016年 ,佢同我講話想結婚因為想生bb ,咁佢有講過呢我哋拍拖到而家其實佢一直都係諗住同我結婚生仔組織一個家,咁但係當然我都係好愛佢嘅所以都選擇咗結婚 ,但係結完婚之後開始就有好多問題啦 。

第一為咗個禮金同斟茶嘅問題已經成日嘈同埋我都好唔開心, 同埋因為我一直都冇儲錢所以係結婚方便呢我係幫佢唔到嘅 ,咁佢呢就洗曬佢啲積蓄同我結婚用咗差唔多洗50幾萬,咁可能因為錢嘅問題啦咁,佢開始對住我成日黑口黑面成日發脾氣, 咁之後佢要求我喺屋企煮飯, 咁我又要返工又要煮飯又要洗碗我放假要拖地抹屋,咁佢呢要做嘅嘢就係佢放咗工返嚟就攤喺度唔係攤喺度呢佢就去咗打機 佢打機從來都唔會阻止佢。

但係喺呢一年半我發現佢, 成日同一個女仔打機佢話個女仔係人妻有個女嘅 唔會有野,佢話未見過但係呢佢同佢講啲嘢就好曖昧嘅我有一次呢見到個女嘅呢send個wechat畀我老公同我老公講我掛住你 ,我老公都喺度覆返人哋話我都掛住你,呢一次係我第一次離開佢返咗娘家。

跟住佢應承我會同條女斷話可以唔打機, 咁接咗我返嚟一個禮拜之後佢係冇打機嘅咁,佢好似好悶咁,又冇嘢做,因為佢唔打機真係冇乜興趣,咁畀返佢打,佢都有同我講佢打番有機會同條女打返, 咁係呢大半年裏面為呢條女同佢嘈過好多好多次我唔鍾意我介意,但係佢唔理我每講一次佢就同條女行得完埋。

以前淨係打機跟住又開始加講電話加埋wechat加埋whatsapp仲加埋facebook, 我知道之後好唔開心,跟住我就搬咗間酒店住, 我想冷靜下,跟住之後佢又氹返我返嚟但係佢係一樣都係有同條女聯絡,我真係好介意,第三次走,仲執好哂所有野,我去左朋友到住2星期,佢而家又氹返我返去但係佢係一樣都係有同條女聯絡,但係佢就話私底下唔會再聯絡佢我真係唔知可以點樣做我個心好亂,我唔知應唔應該信佢,仲一唔一齊行落去!求解答
----------------------------------------------------------------------------

回覆 引用 TOP

好多男人一結完婚,都係咁,結婚係即係搵人侍奉佢.....

所以識煮飯既住家男人真係👍

回覆 引用 TOP

睇完,宜家嘅世界那麼大,打機識到新朋友搞搞下變咗曖昧關係樓主受不了……
可以嘅樓主就自立自強畀人睇下,佢無咗你得唔得。如果佢真係覺得新鮮感比你好,咁你可以死心了,再請你返屋企都可以唔使諗。
男人同女人都一樣,耐了時間長了就想要個新鮮感,不過睇下你老公可唔可以控制明白自己只係享受一下新鮮感,而唔係選擇了嗰個女人……

引用:
原帖由 射手兔 於 2019-9-19 06:34 AM 發表

叫佢層樓加你名
另外畀1筆錢你。
因為男人身痕溝女要錢
條女離過婚有女想搵碼頭者

你老公唔肯的話你心照啦仲留咩

然後成功後直接用佢電話
係佢條女fb內
係最多人like同回覆既文或相留意
問佢係味無朋友既
點解晚晚搵我老公話好掛住佢
問佢係味西痕
問佢個女知唔知自己老母甘淫蕩搞人老公
你話你睇晒你老公wts fb ig
再搞我老公就係fb ig開個專頁畀你 ...
正確,層樓加自己名先

引用:
原帖由 11081985 於 2019-9-19 07:45 AM 發表

正確,層樓加自己名先
講得岩!層樓有自己名講野都大聲點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 改咩名好呢吓? 於 2019-9-19 07:39 AM 發表

睇完,宜家嘅世界那麼大,打機識到新朋友搞搞下變咗曖昧關係樓主受不了……
可以嘅樓主就自立自強畀人睇下,佢無咗你得唔得。如果佢真係覺得新鮮感比你好,咁你可以死心了,再請你返屋企都可以唔使諗。
男人同女人都一樣,耐了時間長了就想要個新鮮感,不過睇下你老公可唔可以控制明白自己只係享受一下新鮮感,而唔係選擇了嗰個女人…… ...
女人都要新鮮感,
有無女士解釋下?不安.

回覆 引用 TOP

引用:

我同我老公拍左拖14年,在2016年結婚,在拍拖其間一直都好好,佢唔係暖男,佢用另一個方法錫我,由拍拖冇耐佢已經話要同我結婚,為左呢樣野佢一直在努力, 跟住喺2010年佢買咗層樓叫我同佢一齊住, 樓係冇我名,佢話過呢個係我哋嘅家,咁去到2016年 ,佢同我講話想結婚因為想生bb ,咁佢有講過呢我哋拍拖到而家其實佢一直都係諗住同我結婚生仔組織一個家,咁但係當然我都係好愛佢嘅所以都選擇咗結婚 ...
樓主同老公幾歲? 17年又邊及2年架新鮮感,條女又有你老公共同愛好,又吾洗你老公錢,條女離左婚可能都要搵人餵架,女人都會餓,尤其狼虎之年,仲大需要。

引用:
原帖由 ookkman 於 2019-9-19 08:10 AM 發表

樓主同老公幾歲? 17年又邊及2年架新鮮感,條女又有你老公共同愛好,又吾洗你老公錢,條女離左婚可能都要搵人餵架,女人都會餓,尤其狼虎之年,仲大需要。 ...
樓主話條女係人妻 , 冇話離左婚

引用:
原帖由 冷小姐 於 2019-9-19 08:21 AM 發表

樓主話條女係人妻 , 冇話離左婚
哦 呢代人妻都多左出來搵外援 哈哈 正

引用:

我同我老公拍左拖14年,在2016年結婚,在拍拖其間一直都好好,佢唔係暖男,佢用另一個方法錫我,由拍拖冇耐佢已經話要同我結婚,為左呢樣野佢一直在努力, 跟住喺2010年佢買咗層樓叫我同佢一齊住, 樓係冇我名,佢話過呢個係我哋嘅家,咁去到2016年 ,佢同我講話想結婚因為想生bb ,咁佢有講過呢我哋拍拖到而家其實佢一直都係諗住同我結婚生仔組織一個家,咁但係當然我都係好愛佢嘅所以都選擇咗結婚 ...
你5月已經開post,當時應該都有唔少網友俾意見
其實你今次再開post,你自己係有答案只係自己面對唔到。你係知自己唔再信佢,但你又面對唔到同佢分開嘅轉變。寧教人打仔,所以都唔會鼓勵你選擇離婚。只係你應該好好諗下之後生活要點過,就算繼續一齊定分開。但可以話,你老公個重心從來冇你。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ookkman 於 2019-9-19 08:24 AM 發表

哦 呢代人妻都多左出來搵外援 哈哈 正
大把 , 最離譜係琴日東張西望報有中學miss搵學生外援

引用:

其實你已經做得好好,一發現有問題,你離開屋企,等佢知道你係唔鍾意!但係你做錯左一樣野,就係返屋企之前,佢應該要應承你唔再去聯絡個女人,如果唔係呢個問題,只會不斷纏繞着你地。
你話佢冇機打你會悶,冇其他興趣,你咪有得佢悶,你可以同佢一齊執屋、煮飯、行山、行街、睇戲、唱K,唔係一定要打機

61 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。