好煩惱,有無絲打試過 香討焦點

好煩惱,有無絲打試過 E-mail 此主題給朋友

同男朋友一齊左5年,相處都無問題,問題係男友呀媽,之前男友呀媽無問過男友就打開男友個行李箱睇,好多次都係錦,試過有次同男友下齊執衫去旅行,佢咁叫男友打開行李箱比佢睇帶左嘜野衫,男友照做,每次見到男友呀媽咁都好吾鐘意,吾知點同男友講?男友單親家庭長大。

熱賣及精選
在一起的时光要好好珍惜。

媽寶, 不要也罷

引用:
原帖由 RayC-racing 於 2019-9-17 02:49 PM 發表

媽寶, 不要也罷
都唔係啊,起碼個人孝順唔衰得去邊

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 02:36 PM 發表

同男朋友一齊左5年,相處都無問題,問題係男友呀媽,之前男友呀媽無問過男友就打開男友個行李箱睇,好多次都係錦,試過有次同男友下齊執衫去旅行,佢咁叫男友打開行李箱比佢睇帶左嘜野衫,男友照做,每次見到男友呀媽咁都好吾鐘意,吾知點同男友講?男友單親家庭長大。 ...
男友阿媽辛苦養大個仔,係男友心目中地位尊崇,如果你勉強迫男友唔聽阿媽講好易鬧交,如果你好鍾意個男仔要諗諗

引用:
原帖由 肥宅 於 2019-9-17 03:06 PM 發表

都唔係啊,起碼個人孝順唔衰得去邊
裙腳仔(愚孝)可以去得好盡,直情要媽唔要妻大有人在。

咩都聽晒阿媽話嘅男仔好難頂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨灰P圖 於 2019-9-17 03:11 PM 發表

所以咪要睇下同佢阿媽互相遷就,見樓主件事都唔係太大,應該只係擔心個仔帶唔夠衫,樓主唔駛咁執著

引用:
原帖由 肥宅 於 2019-9-17 05:06 PM 發表

所以咪要睇下同佢阿媽互相遷就,見樓主件事都唔係太大,應該只係擔心個仔帶唔夠衫,樓主唔駛咁執著
男友呀媽好固執同有時好煩,每次同男友出街都打黎問去邊,明知個仔同女朋友出街都打黎,好多年前佢呀媽已經有個伴。發覺佢呀媽每次有野都只同男朋友講,不會同男友哥哥講,想男朋友心軟。

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 02:36 PM 發表

同男朋友一齊左5年,相處都無問題,問題係男友呀媽,之前男友呀媽無問過男友就打開男友個行李箱睇,好多次都係錦,試過有次同男友下齊執衫去旅行,佢咁叫男友打開行李箱比佢睇帶左嘜野衫,男友照做,每次見到男友呀媽咁都好吾鐘意,吾知點同男友講?男友單親家庭長大。 ...
如果我係你個媽寶男友呀媽
一定唔會俾你入門
因為包保個奶奶第時做d咩
你都會唔順眼
激死你同激死自己都無謂😏😏😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 05:47 PM 發表

男友呀媽好固執同有時好煩,每次同男友出街都打黎問去邊,明知個仔同女朋友出街都打黎,好多年前佢呀媽已經有個伴。發覺佢呀媽每次有野都只同男朋友講,不會同男友哥哥講,想男朋友心軟。 ...
你唔會明寡母婆湊大個仔既感受 母兼父職 佢緊張個仔都正常 個仔孝順亦屬正常 樓主要同佢結婚前要諗清楚 或者要用好多時間去做磨心去磨合未來奶奶 但未必成功 婆媳不嬲最難搞
PS 已婚男

回覆 引用 TOP

你未感受到愛子心切,係因為你年輕,你還未有小孩。你男朋友係佢媽媽肚內生出來,不知花了多少心血,才能養大成人。

如果你將來有小孩,你會明白的。宜家唯有將就下,試下理解。

回覆 引用 TOP

媽寶, 不要也罷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨灰P圖 於 2019-9-17 03:11 PM 發表

呢個係事實。我愛老公所以要接受

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 05:47 PM 發表

男友呀媽好固執同有時好煩,每次同男友出街都打黎問去邊,明知個仔同女朋友出街都打黎,好多年前佢呀媽已經有個伴。發覺佢呀媽每次有野都只同男朋友講,不會同男友哥哥講,想男朋友心軟。 ...
似足我個衰99。我唔彩佢,當佢空氣咁
見佢我就走人

回覆 引用 TOP

72 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。