• 瀏覽: 15,695
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
嗰要睇你有多中意你男朋友

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
合理做唔合理就唔做。除非佢阿媽係深黃絲我就會咩都會照做,就算佢要我做佢都要照做!

回覆 引用 TOP

你男友有用極有限

回覆 引用 TOP

好多事都要遷就,理解。如果唔得,分手都係一個選擇。

回覆 引用 TOP

無主見?定係小事?要分清楚

回覆 引用 TOP

我拿時光喂了狗,狗還咬了我一啖
你要知道, 無論咩時候, 未來外母或而家人地阿媽, 你第時都會好多交手既機會, 唔好想同男友一起就可以 bar 住佢, 後生時仲可以.  大左老左好多時候佢地都會幫你地忙, 或佢地有需要你地照顧佢. 

當然樓主想分開唔得咩, 除非你地住開啦, 老人家永遠覺得同你friend 就係當你係屋企人咁無界線, 有D 開通D 就乜都唔理, 但某情度上佢地都有好多煩膠既野 

回覆 引用 TOP

我遇過一個是佢媽每日都check佢銀包,
如果少左錢會問用左去邊,答案滿意才加返。

我心諗佢呀媽咁控制慾,而又教得呢個裙腳仔咁聽話,
覺得婚後應該是放佢呀媽在第一位,
佢呀媽一日未死我都要活在佢陰影下....
我對同佢的未來冇信心,散左。

回覆 引用 TOP

各有各難處

回覆 引用 TOP

出於單親家庭可能會對呀媽遷就D.你要有心理準備。

回覆 引用 TOP

你有心繼續關係就買保健產品孝順男朋友老母, 唔駛一定貴, 令佢盡量接受你,
心態唔好覺得短期付出一定有收穫

分化單親媽媽同個仔到最後就係分手

網上9UP講野唔駛負責

用下個腦分析特別你同男友老母都係女人容易被感性主導做出不理性行為

回覆 引用 TOP

一定要出聲講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 02:36 PM 發表

同男朋友一齊左5年,相處都無問題,問題係男友呀媽,之前男友呀媽無問過男友就打開男友個行李箱睇,好多次都係錦,試過有次同男友下齊執衫去旅行,佢咁叫男友打開行李箱比佢睇帶左嘜野衫,男友照做,每次見到男友呀媽咁都好吾鐘意,吾知點同男友講?男友單親家庭長大。 ...
咁佢媽咪都應該係關心個仔姐, 唔好咁介意.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smwong99 於 2019-9-17 03:10 PM 發表

男友阿媽辛苦養大個仔,係男友心目中地位尊崇,如果你勉強迫男友唔聽阿媽講好易鬧交,如果你好鍾意個男仔要諗諗
同意, 我都覺得呢個男友係好仔, 何況男友係單親家庭長大, 睇得出佢好鍚媽咪.
同樣, 我相信男友都好錫樓主, 都希望樓主好似佢一樣對佢媽咪好.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 05:47 PM 發表

男友呀媽好固執同有時好煩,每次同男友出街都打黎問去邊,明知個仔同女朋友出街都打黎,好多年前佢呀媽已經有個伴。發覺佢呀媽每次有野都只同男朋友講,不會同男友哥哥講,想男朋友心軟。 ...
好坦白, 佢媽咪都係掛住個仔, 第日你地結婚生BB, 佢都應該會幫你地照顧BB.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]