• 瀏覽: 15,696
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 smwong99 於 2019-9-18 01:01 PM 發表

所以你地都唔用?😏
人地個post仲咩燒埋我果叠

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
好小事咋WO
睇下個仔有無咩需要帶.
唔覺有問題

佢係你男友,但都係人地個仔.........

呢件事,睇唔出係媽寶

回覆 引用 TOP

尼d奶奶既人生只有個仔,,

如果你地真係結婚,,婆媳問題一定好嚴重
因為個奶奶會覺得自已辛辛苦苦湊大既寶貝仔就咁比你搶左去,,,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨灰P圖 於 2019-9-18 12:43 PM 發表

有d仔好愚孝,而奶奶又唔識做。
奶奶直情當新抱係搶走自己個仔。
說話有幾難聽得咁難聽,奶奶趁人少,同新抱講:我個仔返工好幸苦,你唔好同佢搞咁多。
有朋友甚至因而離婚。 ...
奶奶都暗示過我

回覆 引用 TOP

呢d 好小事渣播。
如果你話你要去睇醫生,但佢呀媽叫陪買餸就話姐。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 02:36 PM 發表

同男朋友一齊左5年,相處都無問題,問題係男友呀媽,之前男友呀媽無問過男友就打開男友個行李箱睇,好多次都係錦,試過有次同男友下齊執衫去旅行,佢咁叫男友打開行李箱比佢睇帶左嘜野衫,男友照做,每次見到男友呀媽咁都好吾鐘意,吾知點同男友講?男友單親家庭長大。 ...
大多數子女的品味, 都和媽媽有分歧, 經常鬧意見,

難得他們兩人的品味不謀而合, 實在難得。

問題不是出在個仔度, 而是佢阿媽養成了檢查阿仔物品的習慣,
都唔知點同佢阿媽講?因為講咗都無用。佢阿媽已成為了仔仔的第二對眼。

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

回覆 引用 TOP

將來妳嘅仔女,為左佢嘅老婆老公頂撞妳,或離妳而去,妳有乜野感受?唔可以和平相處咩?退一步,海闊天空呀!何必難為你男友呢?係忍受唔到就快快分啦!

裙腳仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奔跑吧 於 2019-9-17 02:36 PM 發表

同男朋友一齊左5年,相處都無問題,問題係男友呀媽,之前男友呀媽無問過男友就打開男友個行李箱睇,好多次都係錦,試過有次同男友下齊執衫去旅行,佢咁叫男友打開行李箱比佢睇帶左嘜野衫,男友照做,每次見到男友呀媽咁都好吾鐘意,吾知點同男友講?男友單親家庭長大。 ...
你條仔咁聽老母話
你第日同去交配
咁樣生個仔咪又係聽你話囉
因為你個仔有呢條仔聽老母話嘅基因呀嘛
咁樣佢又遺傳到佢老豆早死
將來你咪同奶奶兩個一齊冇老公
咁大家有個伴都幾好

回覆 引用 TOP

引用:

人地養左個仔廿幾年。。。你就俾人地個仔養左5年。。。。人地個仔都唔出聲。。。做女朋友。。。係女朋友就頭訴人地個老母睇人地個仔既行理。。。。。又唔係睇你個行理。。。。講得衰d...關你鬼事。 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨灰P圖 於 2019-9-18 12:43 PM 發表

有d仔好愚孝,而奶奶又唔識做。
奶奶直情當新抱係搶走自己個仔。
說話有幾難聽得咁難聽,奶奶趁人少,同新抱講:我個仔返工好幸苦,你唔好同佢搞咁多。
有朋友甚至因而離婚。 ...
唔係佢阿媽在旁指導咩

回覆 引用 TOP

引用:

唔好嚐試分裂佢同佢老母,佢愛妳同愛老母之間係冇衝突嘅!好多人嚐試咁做之後嘅結果係得不償失!其實老母愛仔凡事過問係好正常,特別佢係單親,雖然煩,但換轉係妳做佢老母個角色妳十成都會咁做,在下係男人都明,點解妳唔明?在下亦襯呢個機會呼籲吓各位老母同女友,愛,唔係鬥爭同擁有,咁只造成內鬥,要諗吓多咗個人愛自己個仔/男女,其實唔係壞事!

回覆 引用 TOP

好唔man,媽寶咁款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜半更三 於 2019-9-17 02:46 PM 發表

在一起的时光要好好珍惜。
同意

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]