• 瀏覽: 3,495
  • 回覆: 19
一年前,我因為花費大而欠下卡數六萬。當時又識到個男朋友中意出入高消費場所。我主張拍拖不要男仔比哂錢,所以一直死頂。後來終於頂唔順,分左手。而呢一年我搞左恆生免息分期,來緊十一月就還哂啲卡數啦。呢一年來都有儲落錢(月入二萬五)。所以都叫搞掂了。

係同高消費男友分左手後,幾個月後我同左另一個男仔一齊,佢係教書既,識左第二個星期佢已經帶我見哂佢啲朋友,見埋佢同事,佢成日都比我啲相比佢啲朋友睇,讚我好靚ETc。佢問左我一次可唔可以做佢女朋友,但因為係佢朋友面前我有啲唔好意思,所以無答。

過左一星期後,我覺得佢花唔夠多時期陪我,所以我就發左少少脾氣。跟住佢無覆我MSG,去到凌晨三點,佢先打左一大篇MSG覆我話,佢覺得佢自己未READY IN A RELATIONSHIP。佢係好中意我,但佢上個月先同Ex分手,佢話佢已經OVER左佢個EX,只係現時佢事業真係好忙,如果同我拍拖,佢覺得我會因為咁好唔開心。我真係挖哂頭,明明係佢問我可唔可以做佢女朋友。佢又話我以爲愛情好似電影咁會好浪漫,其實係好不切實際。跟住佢都有WHATSAPP我關心我,但已經兩星期無見面。

正當我唔開心緊既時候,我個高清費EX突然約我飲咖啡,我地分左手半年後再見面,好似咩都無變咁傾計。但佢有透露”he is seeing someone else now”。咁我以為見完一次就算啦,點知佢話等緊我COCKTAIL TASTING INVITATION(我學緊調酒),我話可以啊,佢話要等到十月尾先,可以上佢屋企調因為佢有哂啲SPIRIT。佢仲講左句,呢半年我成日唸點解係條街到都撞唔到你(我地都係中環返工)。其實佢係咪想復合?但佢又DATE緊第二個,同堆點解要等到十月尾?

熱賣及精選
2個都唔好.難得清哂欠債.好好儲吓錢先.依間市道唔好.乜都係假.最緊要份工好.好好對自己.善待自己.一個人也可以好開心自在.

回覆 引用 TOP

兩個都唔好要.搵第3位.

回覆 引用 TOP

我都知兩個都唔係幾好,但係我真係唔想單身。25都唔細個了。。

市道唔好 善待自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanny6816 於 2019-9-17 03:28 PM 發表

我都知兩個都唔係幾好,但係我真係唔想單身。25都唔細個了。。
求其搵到最後咪又係單身

搵另外吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanny6816 於 2019-9-17 03:28 PM 發表

為拍拖而拍拖
遲早一樣係單身

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2019-9-18 10:35 AM 發表

為拍拖而拍拖
遲早一樣係單身
冇錯, 為拍拖而拍拖,死9成.
你要真係鐘意對方,想同對方一齊,先好去考慮同人拍拖啦.

沒有你, 贏你世界又如何.............

回覆 引用 TOP

6万算咩啊系香港,,,就1-2个月工资。。。不值得一提

Oman~

回覆 引用 TOP

兩個都唔需要浪費腦力去思考任何野

EX = 搵你做後備...
教書 = 怕左你,你發完皮4之後

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanny6816 於 2019-9-17 11:14 AM 發表

一年前,我因為花費大而欠下卡數六萬。當時又識到個男朋友中意出入高消費場所。我主張拍拖不要男仔比哂錢,所以一直死頂。後來終於頂唔順,分左手。而呢一年我搞左恆生免息分期,來緊十一月就還哂啲卡數啦。呢一年來都有儲落錢(月入二萬五)。所以都叫搞掂了。

係同高消費男友分左手後,幾個月後我同左另一個男仔一齊,佢係教書既,識左第二個星期佢已經帶我見哂佢啲朋友,見埋佢同事,佢成日都比我啲相比佢啲朋友睇,讚我 ...
25歲就月入2萬5好勁,做邊行?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2019-9-17 04:29 PM 發表

求其搵到最後咪又係單身
x2

回覆 引用 TOP

digital marketing

回覆 引用 TOP

教書果個明明係想認真,但佢突然又話未READY。會不斷問自己做錯咩邊到唔夠好

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]