圈子細,真愛真的哪麼難 香討焦點

圈子細,真愛真的哪麼難 E-mail 此主題給朋友

人到中年,圈子已全部已婚
自己仍孤單一人,性格好也沒用嗎?

熱賣及精選
咁你除咗性格好之外,仲有乜嘢值得人欣賞嘅地方先?

引用:
原帖由 無望的女人 於 2019-9-16 06:03 PM 發表

你的樣子怎樣
你的命運怎樣

回覆 引用 TOP

去公園跳舞就可以擴闊圈子

引用:
原帖由 dc31 於 2019-9-16 07:25 PM 發表

咁你除咗性格好之外,仲有乜嘢值得人欣賞嘅地方先?
這要大家溝通自會找到對方好處

引用:
原帖由 無望的女人 於 2019-9-16 08:20 PM 發表

這要大家溝通自會找到對方好處
要溝通搵對方好處比較難啲囉,依家興速食,講效率,最低限度你都要講下你職業,學歷,嗜好等等。

引用:
原帖由 dc31 於 2019-9-16 08:26 PM 發表

要溝通搵對方好處比較難啲囉,依家興速食,講效率,最低限度你都要講下你職業,學歷,嗜好等等。
我當然不是搵著數
我本身有穩定工作及收入,只是人到中年,想找到一個可溝通的伴侶

對你來說,什麼是真愛?😮

回覆 引用 TOP

你應該先預某比例的時間出黎做D你可能認為無謂的野,比如興趣班,行山,義工。唔好想幾耐會有效果。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無望的女人 於 2019-9-16 08:35 PM 發表

我當然不是搵著數
我本身有穩定工作及收入,只是人到中年,想找到一個可溝通的伴侶
圈子細咁妳有無去改變先? 興趣班? 返教會? 朋友介紹?

上面師兄講得啱,妳覺得妳外表如何? 如果妳外表一般,但係咪又要對方外貌俊美? 妳如果大學畢業,又係咪要對方學歷不比妳差? 妳人工不錯,又係咪要對方不比妳少? 如果對方無車無樓住公屋妳又係咪無所謂? 如果妳人到中年,又係咪接受比妳大或細5到10年的人? 妳又自問算唔算港女? 如果妳有好多條件框框,咁妳的圈子就想唔細都唔得。

我見身邊好多中年單身女士,部份係港女性格,樣唔差都無用。部份呢就係性格刻薄或自我中心,即係自私啦,只要求人去付出,講野唔理人感受。部份呢就係本身人工高學歷高,又要搵個差不多的,好難姐,妳揀人人揀妳,男人有咁的條件通常唔需要搵一個女強人。另外有部份就係要求好高但本身又唔係好有條件喎。到最後極少極少的才是性格好,正常要求,但時也命也找不到。妳要唸下妳係屬於邊樣先。否則妳搵婚介都幫妳唔到。

引用:
原帖由 無望的女人 於 2019-9-16 08:35 PM 發表

我當然不是搵著數
怎為之可溝通對象?可否形容一下?

交友apps 有沒有試過?

我都中年

引用:
原帖由 無望的女人 於 2019-9-16 06:03 PM 發表

送你首歌
https://www.youtube.com/watch?v=KrMsI4Lcb3w

回覆 引用 TOP

緣份難料。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。