有冇另一半出軌既同路人

有冇另一半出軌既同路人 E-mail 此主題給朋友

我同先生一齊十幾年結左婚十年了,發現佢有小三仲要人地有男朋友既,好想離婚但小朋友又喊住話要爸爸,佢話唔會再搵個女人但係我又放唔低,請問過來人可以同我傾吓計互相支持吓嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 沉睡紫色的樓主 於 2019-9-12 09:14 AM 發表

我同先生一齊十幾年結左婚十年了,發現佢有小三仲要人地有男朋友既,好想離婚但小朋友又喊住話要爸爸,佢話唔會再搵個女人但係我又放唔低,請問過來人可以同我傾吓計互相支持吓嗎? ...
我是出軌者,我是支持你的。希望能和你分享

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2019-9-12 10:02 AM 發表

我是出軌者,我是支持你的。希望能和你分享
先多謝你嘅支持,但係睇到你係出軌者會想鬧你,點解你地要咁做?特別係有小朋友嘅家庭,你哋咁樣做唔單止破壞左頭家,直頭係影響咗小朋友往後嘅人生......所以我都好憎好憎好憎我老公

引用:
原帖由 沉睡紫色的樓主 於 2019-9-12 11:53 AM 發表

先多謝你嘅支持,但係睇到你係出軌者會想鬧你,點解你地要咁做?特別係有小朋友嘅家庭,你哋咁樣做唔單止破壞左頭家,直頭係影響咗小朋友往後嘅人生......所以我都好憎好憎好憎我老公 ...
我好明白你的感受,你鬧我都好正常。因為你不是這裡鬧我的人。

回覆 引用 TOP

我想啫,鬧都鬧我自己老公,你梗係留返你太太鬧.......
好地地一個家庭,自己做錯事返嚟先至講好珍惜個屋企,知道自己做錯,仲要個老婆唔好諗咁多,話已經過去.......
點解男人可以自私到咁

出軌好普遍,何必介懐

引用:
原帖由 沉睡紫色的樓主 於 2019-9-12 12:39 PM 發表

我想啫,鬧都鬧我自己老公,你梗係留返你太太鬧.......
好地地一個家庭,自己做錯事返嚟先至講好珍惜個屋企,知道自己做錯,仲要個老婆唔好諗咁多,話已經過去.......
點解男人可以自私到咁 ...
已沒機會備鬧了

引用:
原帖由 monbijoux 於 2019-9-12 12:44 PM 發表

出軌好普遍,何必介懐
聽你咁樣講,肯定你唔係被出軌嗰個啦!
我明白好普遍,隨隨便便都已經可以搵到好多出軌偷食第三者既po,但當你係當事人而且你嘅家庭入邊又有小朋友,就唔會講得咁輕鬆了

好想一走了之呀但係又唔捨得自己啲小朋友😭

引用:
原帖由 沉睡紫色的樓主 於 2019-9-12 01:18 PM 發表

聽你咁樣講,肯定你唔係被出軌嗰個啦!
我明白好普遍,隨隨便便都已經可以搵到好多出軌偷食第三者既po,但當你係當事人而且你嘅家庭入邊又有小朋友,就唔會講得咁輕鬆了

好想一走了之呀但係又唔捨得自己啲小朋友😭 ...
咁要睇吓你老公平時對你和小朋友好唔好?你先可以諗到之後條路點行。如果好,決定權係你手,如果唔好,根本唔駛揀

引用:
原帖由 鬼屋大大腰部 於 2019-9-12 02:32 PM 發表

咁要睇吓你老公平時對你和小朋友好唔好?你先可以諗到之後條路點行。如果好,決定權係你手,如果唔好,根本唔駛揀
我都唔知道係好定唔好,我需要嘅關心愛護全部都冇,永遠覺得我為屋企做嘅嘢係應份嘅,成日最叻講嗰句就係唔係你做邊個做!
對小朋友我都唔覺得佢好,每一次同小朋友出街都話好攰好眼瞓嘥錢,所有小朋友嘅嘢全部唔知,但係佢自己又話自己好錫佢哋,又話佢已經成分糧畀晒屋企,夜晚黑有返屋企瞓,所以佢覺得自己已經係一個好爸爸好老公做得好好⋯⋯

係我心目中小朋友仲係佔好重要嘅位置,所以小朋友話唔想爸爸同媽媽分開我根本下唔到決心離開,但係又忘記唔到, 又唔可以同其他人講所以想喺度搵人傾下覺得好辛苦

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2019-9-12 12:57 PM 發表

已沒機會備鬧了
為什麼

引用:
原帖由 士多搞錯了 於 2019-9-12 04:16 PM 發表

為什麼
因為老婆已對我死心

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2019-9-12 04:48 PM 發表

因為老婆已對我死心
呢啲嘢我係女人我覺得冇乜幾多個女人另一半發生左唔會死心, 一係就好似我咁有其他原因,多數因為小朋友,一係就其實個女人本身自己都有玩各自各玩.......
所以真係好唔明白點解咁多男人都覺得想玩就玩玩完就算玩完就當冇事發生,其實冇可能當冇事發生.....

引用:
原帖由 沉睡紫色的樓主 於 2019-9-12 04:14 PM 發表

我都唔知道係好定唔好,我需要嘅關心愛護全部都冇,永遠覺得我為屋企做嘅嘢係應份嘅,成日最叻講嗰句就係唔係你做邊個做!
對小朋友我都唔覺得佢好,每一次同小朋友出街都話好攰好眼瞓嘥錢,所有小朋友嘅嘢全部唔知,但係佢自己又話自己好錫佢哋,又話佢已經成分糧畀晒屋企,夜晚黑有返屋企瞓,所以佢覺得自己已經係一個好爸爸好老公做得好好⋯⋯

係我心目中小朋友仲係佔好重要嘅位置,所以小朋友話唔想爸爸同媽 ...
小朋友多大?你還愛他嗎?你可以繼續和他生活,但係唔原諒佢。冇人話一定要原諒,離婚亦都不急於一時,等你自己準備好,小孩子準備好,再離婚都唔遲

引用:
原帖由 鬼屋大大腰部 於 2019-9-12 04:58 PM 發表

小朋友多大?你還愛他嗎?你可以繼續和他生活,但係唔原諒佢。冇人話一定要原諒,離婚亦都不急於一時,等你自己準備好,小孩子準備好,再離婚都唔遲 ...
小朋友一個小學一個幼稚園, 我一直以來淨係諗住為屋企努力,辛苦捱大小朋友我同佢就會有開心嘅日子過! 其實我都唔知自己愛唔愛佢,淨係知道我好白痴咁怕佢肚餓戥佢辛苦工作,所以晚晚照顧好小朋友煮好飯就係等佢放工返嚟,但係原來呢個時候佢係同第二個女人喺床上happy, 所以直到而家呢一刻我只有心痛同埋憎恨!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。