• 瀏覽: 11,292
  • 回覆: 70
  • 追帖: 3
Relax bro

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 12:51 AM 發表

今天終於入紙共同申請離婚,本以為總會有些難過,但係大家都好和平,性格不合而分開原來真的存在!

如此的平靜,可能係近年來帶給自己不快的情緒已經完全消散,大家的決定我相信是正確的,起碼都放下包袱,即使不能共渡第12個紀念日,慶幸到目前為止都沒有反目成仇!

祝願大家都可白頭偕老。
祝福自己開始人生新的一頁。 ...
放心我18年了 應該是好事 一個上天的安排

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 12:51 AM 發表

今天終於入紙共同申請離婚,本以為總會有些難過,但係大家都好和平,性格不合而分開原來真的存在!

如此的平靜,可能係近年來帶給自己不快的情緒已經完全消散,大家的決定我相信是正確的,起碼都放下包袱,即使不能共渡第12個紀念日,慶幸到目前為止都沒有反目成仇!

祝願大家都可白頭偕老。
祝福自己開始人生新的一頁。 ...
我也12年了,唉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovelale 於 2019-9-12 01:15 AM 發表

我都好希望我個嗰可以領會到…唔再拖拖拉拉…放過別人即放過自己嘛!
你又解決唔到?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 03:43 PM 發表

多謝🙏🏻
勇氣係好緊要。無勇氣行前同面對。局係一個困局。係要雙方勇氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁委屈的弟弟 於 2019-9-16 12:23 AM 發表

好奇怪,越走得耐,反而覺得性格不合?感情好莫名其妙
應該係話同屋生活會慢慢發現相處之道並非容易接受

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-17 02:45 PM 發表

應該係話同屋生活會慢慢發現相處之道並非容易接受
互相尊重,互相遷就,互相包容,一個學問

引用:
原帖由 殘廁委屈的弟弟 於 2019-9-17 03:06 PM 發表

互相尊重,互相遷就,互相包容,一個學問
最重要兩個字,“互相”

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-9-18 01:57 AM 發表

最重要兩個字,“互相”
或者忍下忍下,就大半世。時間過得好快

引用:
原帖由 殘廁委屈的弟弟 於 2019-9-18 02:01 AM 發表

或者忍下忍下,就大半世。時間過得好快
當你忍到50+歲,就會覺得忍有意思?

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-9-18 08:58 AM 發表

當你忍到50+歲,就會覺得忍有意思?
又會諗都50+歲la

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]