• 瀏覽: 11,289
  • 回覆: 70
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 韓風大師姐 於 2019-9-12 08:05 AM 發表

恭喜🍾️可以重新來過
多謝。一定要有勇氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 12:51 AM 發表

今天終於入紙共同申請離婚,本以為總會有些難過,但係大家都好和平,性格不合而分開原來真的存在!

如此的平靜,可能係近年來帶給自己不快的情緒已經完全消散,大家的決定我相信是正確的,起碼都放下包袱,即使不能共渡第12個紀念日,慶幸到目前為止都沒有反目成仇!

祝願大家都可白頭偕老。
祝福自己開始人生新的一頁。 ...
一個家庭的寫照
就等如今天的社會
如果雙方都有咁清徹的思維
就唔會攪到今日的局面
恭喜樓主

回覆 引用 TOP

一模一樣,加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 08:02 發表

幸好沒有兒女
所以有時無仔女都唔係唔好,唔使顧慮多一樣,只解決兩個人之間嘅問題。相信當中都唔容易,做返朋友點都好過成為仇人,自己都會好過d。
💪💪💪加油呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 08:33 發表

12年其實好快過,因為在自我陶醉中渡過
雖然聽落有點心酸,但真心覺得你好叻,有勇氣去面對同解決。
祝福你以後嘅日子更精彩更開心

你下次結婚,一定要夾下。其實屬相命格唔夾,婚後就會顯現。合婚格局有八大 「和合命格」。

四吉:生氣,延年,天醫,伏位。
四凶:絕命,五鬼,禍害,六煞。

有大約 50% 的結婚夫婦是不合的。我有無聊統計過我身邊的朋友同學,十分準確。你下次結婚記住算一算先。

十二年冇生仔女,?

引用:
原帖由 VBCONMON 於 2019-9-12 12:51 AM 發表

今天終於入紙共同申請離婚,本以為總會有些難過,但係大家都好和平,性格不合而分開原來真的存在!

如此的平靜,可能係近年來帶給自己不快的情緒已經完全消散,大家的決定我相信是正確的,起碼都放下包袱,即使不能共渡第12個紀念日,慶幸到目前為止都沒有反目成仇!

祝願大家都可白頭偕老。
祝福自己開始人生新的一頁。 ...
加油💪🏼相信明天會更好

哀莫大於心死

回覆 引用 TOP

想問下樓主,你是經律師辦理還是自己雙方去辦理。
因我都等緊分居滿一年,之後就辦理,但我沒有塭律師。

加油,明天會更好

回覆 引用 TOP

無仔女早就應該離了,有仔女就好多顧慮姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士紫色 於 2019-9-12 01:33 PM 發表

想問下樓主,你是經律師辦理還是自己雙方去辦理。
因我都等緊分居滿一年,之後就辦理,但我沒有塭律師。
如雙方同意共同申請的話,自己填表自己交便可以了,申請後原來都要等9個月左右先出正式解除婚約文件

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 luvMYpurple 於 2019-9-12 11:08 AM 發表

雖然聽落有點心酸,但真心覺得你好叻,有勇氣去面對同解決。
祝福你以後嘅日子更精彩更開心
多謝🙏🏻

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]