[陀B生活] 私院開刀收費

私院開刀收費 E-mail 此主題給朋友

除佐套餐同醫生費,仲有咩? 額外既要預幾多?

回覆 引用 TOP

額外係好難預架...
套餐已包晒D基本收費..不過TOUCHWOOD..
我有個朋友生B時後發覺有少少問題, 個B要住氧氣箱觀察
連住院費
$10,000/DAY
又有一個開刀後媽媽出血要留醫及輸血, 使多左8萬..

引用:
原帖由 fwho 於 2019-9-11 03:32 PM 發表

額外係好難預架...
套餐已包晒D基本收費..不過TOUCHWOOD..
我有個朋友生B時後發覺有少少問題, 個B要住氧氣箱觀察
連住院費
$10,000/DAY
又有一個開刀後媽媽出血要留醫及輸血, 使多左8萬.. ...
健健康康既話
好似仲有咩麻醉師,醫生巡房etc咁。。。想知呢方面

引用:
原帖由 hykg13 於 2019-9-11 01:35 PM 發表

健健康康既話
好似仲有咩麻醉師,醫生巡房etc咁。。。想知呢方面
如果你係買package, 呢d包左架啦.

引用:
原帖由 fwho 於 2019-9-11 05:06 PM 發表

如果你係買package, 呢d包左架啦.
即係健康的話係 套餐+醫生收費 咁多?

引用:
原帖由 hykg13 於 2019-9-11 05:16 PM 發表

即係健康的話係 套餐+醫生收費 咁多?
其實係要睇你個套餐包左幾多野, 自己要睇清楚, 只可以講基本既野包晒,
令有要求就要加錢, 不過係有限既姐..
例如, 指定時辰係深夜開刀要加錢, 假期又可能會收附加費
突然作動要提早開刀就要加錢

3-10萬不等.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fwho 於 2019-9-11 07:29 PM 發表

其實係要睇你個套餐包左幾多野, 自己要睇清楚, 只可以講基本既野包晒,
令有要求就要加錢, 不過係有限既姐..
例如, 指定時辰係深夜開刀要加錢, 假期又可能會收附加費
突然作動要提早開刀就要加錢 ...
唔該

回覆 引用 TOP

兒科醫生費 住院期間 一天約$1200

回覆 引用 TOP

2018年,老婆養和生,大約11萬到,未計之前產檢

回覆 引用 TOP

建議有能力,真糸去私院好 d, 生 bb好多變數,只求母子平安,錢財生外物,我吾想太太擔心呢樣又擔心果樣,托 bb佢已經好辛苦

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。