• 瀏覽: 77,543
  • 回覆: 1,355
  • 追帖: 6
本主題由 System 於 2020-6-6 05:00 AM 解除限時高亮
我見sis你既相真係好有肌肉feel~好利害!!你係咪玩得好重既呢??

我鐘意你呢句「出街鬼知你係幾多磅咩」
無錯呀~而家減肥不再追求紙片人身型, 快子手快子腳
有前有後有線條先係正

熱賣及精選
引用:
原帖由 MISSKONG 於 2019-9-11 03:37 PM 發表

我見sis你既相真係好有肌肉feel~好利害!!你係咪玩得好重既呢??

我鐘意你呢句「出街鬼知你係幾多磅咩」
無錯呀~而家減肥不再追求紙片人身型, 快子手快子腳
有前有後有線條先係正 ...
我之前玩得算重,bicep curl每邊35lb. 不過太bulky, 年初轉玩輕但多rep, 宜家keep住15 to 20lb x 2,15rep一組
今日farmer's walk就50lb 一邊。
不過,我成日同尖友講,我對膊同臂,係打拳幫人揸靶練成嘅。揸靶係好好嘅resistance training

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-9-11 03:41 PM 發表

我之前玩得算重,bicep curl每邊35lb. 不過太bulky, 年初轉玩輕但多rep, 宜家keep住15 to 20lb x 2,15rep一組
今日farmer's walk就50lb 一邊。
不過,我成日同尖友講,我對膊同臂,係打拳幫人揸靶練成嘅。揸靶係好好嘅resistance training ...
妳個膊同手臂望落好FIRM~ 我就望好鬆咁~ 應該係妳boxing 同strength training做得好堅! 所以有咁既效果.

原來是這樣, 長知識了!!
咁SIS你減左咁耐, 平台時係轉運動模式定係減食量呢?

引用:
原帖由 cm_bikes 於 2019-9-11 03:47 PM 發表

妳個膊同手臂望落好FIRM~ 我就望好鬆咁~ 應該係妳boxing 同strength training做得好堅! 所以有咁既效果.
其實膊同臂可以再乾水啲啲,boxing壞處係大部分時間操前面嘅肌肉,背肌相對追唔到
背脊唔靚
@豬仔乜 叔叔個背正呀

引用:
原帖由 MISSKONG 於 2019-9-11 04:05 PM 發表

原來是這樣, 長知識了!!
咁SIS你減左咁耐, 平台時係轉運動模式定係減食量呢?
我上個平台九個月(由196>146),keep住eat clean每星期10個鐘gym time,  有試過5:2, 後來年初轉玩輕磅多rep, 就跌磅。去到137lb。宜家徘徊137 to 140, 不過fat rate同吋數有跌就唔理佢😅

教練話我唔會/唔應該去到12x, 130lb就剛好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-9-11 09:15 PM 發表

其實膊同臂可以再乾水啲啲,boxing壞處係大部分時間操前面嘅肌肉,背肌相對追唔到
背脊唔靚
@豬仔乜 叔叔個背正呀 ...
係咪有gym 堂 , 會唔會多d  機會isolate 玩背

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-9-11 11:27 PM 發表

係咪有gym 堂 , 會唔會多d  機會isolate 玩背
遲D正式操鐵,會有堂 train pull up.
宜家我最大問題係上胸肌太緊,操背開唔到

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-9-11 11:30 PM 發表

遲D正式操鐵,會有堂 train pull up.
宜家我最大問題係上胸肌太緊,操背開唔到
我撥多左% 去上訓覺yoga堂之後胸背都鬆好多,玩背好左呀
不過我program 本身唔多胸動作嘅,一定冇你咁緊囉

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-9-11 11:35 PM 發表

我撥多左% 去上訓覺yoga堂之後胸背都鬆好多,玩背好左呀
不過我program 本身唔多胸動作嘅,一定冇你咁緊囉
😈教練近排教咗個古老瑜珈動作,調教alignment, 做完每邊三次後,個背可以全貼地

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-9-11 09:15 PM 發表

背脊唔靚
@豬仔乜 叔叔個背正呀 ...
背要用好多時間操

引用:
原帖由 豬仔乜 於 2019-9-12 02:26 AM 發表

背要用好多時間操
始終唔係平日用到嘅肌肉群嘛

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-9-11 11:42 PM 發表

😈教練近排教咗個古老瑜珈動作,調教alignment, 做完每邊三次後,個背可以全貼地
我以為corpse pose   已經完全貼地添!

咩流派呀,指教下

第日我脫離阿婆拉筋class之後,睇下我玩開嗰到有冇你嗰派嘅class  ~

尋日去左公司team building 活動, outdoor爬繩網 嗰d, 我好surprised 身手好左好多 ^^ d gym 同yoga 冇waste 到

不過發現d 男人背闊度真係不足
train 到胸大 但個背ignore 晒

其中一個最後任務係幫左右兩個同事 dup 骨,兩位男士真係唔夠身位, train 錯晒

所以要俾個讚 @yeeki_ab @豬仔乜

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-9-12 02:51 AM 發表

始終唔係平日用到嘅肌肉群嘛
圖片係樓主?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]