[其他] 孕婦能喝咖啡嘛?

咖啡因會令bb易有過度活躍症的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gugeniu 於 2019-9-6 08:00 AM 發表

有人說孕婦喝咖啡,胎兒肝受傷,女性懷孕期間儘量避免攝入咖啡因。有道理嘛?求解

可免則免, 喂人奶都飲少D

不過我好鍾意飲咖啡

懷孕中期忍唔住, 有一排日日飲一細杯, 最後個BB無事

可免則免

回覆 引用 TOP

'狐狸系北極草原上真正嘅主人,佢哋不僅世世代代居住喺呢度,而且除咗人類之外,幾乎冇乜天敵。
不能

回覆 引用 TOP

少飲最好,我個時都戒左,轉飲安嬰媽媽奶

用鮮奶代替咖啡,要為BB著想呀,加油呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2019-9-12 03:15 AM 發表

少飲最好,我個時都戒左,轉飲安嬰媽媽奶
我有飲過呢隻,相對冇咁甜同埋低脂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gugeniu 於 2019-9-7 12:00 AM 發表

有人說孕婦喝咖啡,胎兒肝受傷,女性懷孕期間儘量避免攝入咖啡因。有道理嘛?求解

不可以

回覆 引用 TOP

我無飲呀, 早餐轉左飲媽媽奶, 仲要揀惠X 個隻少甜低脂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gugeniu 於 2019-9-7 12:00 AM 發表

如果你飲咖啡驚對 bb 有影響,
咁,你要揾好多資料,或者尊家
我可以教你產前,產後,bb 用品,由飲奶,奶樽,奶嘴,衫仔,bb 行為,等等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 latsyrc512 於 2019-9-10 12:29 AM 發表

可免則免, 喂人奶都飲少D

不過我好鍾意飲咖啡

懷孕中期忍唔住, 有一排日日飲一細杯, 最後個BB無事
冇事,唔代表真係冇事
開初見到冇事就真係冇事?
例如 heavy metal 吸收左,會潛左喺身體某 d 位置,肉藏,唔會即刻有事
你知道嘛? 

可以嘅,但系要控制量!

回覆 引用 TOP

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。