[脫毛] 認真一問,到底有幾多師姐係冇做underarm脫毛? 香討焦點

引用:
原帖由 士多啤啤蘋果橙 於 2019-9-9 01:07 AM 發表

無記錯我係18歲個陣做嘅 因為媽媽都覺得毛唔太美觀同衛生
依家啲後生女咁好嘅...有媽媽教路及支持,細個青春期時開始有毛係好唔慣好唔鍾意,想整走啲毛,問阿媽,佢無答過我,定話佢都唔識喎⋯⋯嗰時自己又唔識係極厭惡啲毛毛,就搞到嗰啲位好麻煩,又流血又損,毛囊發炎,N年都唔好睇。
如果細個時媽媽識呢啲多啲,就唔使千瘡百孔。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-9-7 08:54 PM 發表

Keep住剃囉,不過都唔會有人特登好近咁睇架嘛,係自己心理關口問題姐~
剃好易整到啲皮膚越來越差,underarm皮膚位好易剃損,搞到毛囊發炎,毛髮倒生,長期都有問題又唔好睇。
最好唔好搞,等有錢時先出去搵人整,之後唔使付出更多先變得返靚,手腳毛都係啦...唔係太顯眼都係唔整好過整,大啲自己有錢先搵專人整。

引用:
原帖由 euyhk 於 2019-9-8 08:09 AM 發表

咁,三角位啲毛又剃唔剃?
細個最憎嗰度啲毛,但後嚟睇過唔知咩話啲毛其實有保護作用,性交時減低磨擦定類似嘅嘢有保護作用。
不過唔識剃真係唔好自己剃,搞到損晒又流晒血,要好耐時間先望落正常返。

引用:
原帖由 newmeowhand 於 2019-9-8 12:51 PM 發表

做左超過十年,買激光plan, 一年仼打,(其實係每一個月去打一次)之後一直無再生,一勞永逸!
幾錢?
但我聽過有人本身又係以前自己剃得唔好,搞到underarm無咁好,要整返靚又加錢再做多少少唔知乜。加埋好似都要長期返工儲一批錢先做到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃金工程 於 2019-9-8 05:52 PM 發表

有些人適合, 有些人不適合。例如餓木的人, 就唔適宜脫。
係咪講緊玄學嘢?點樣分係唔係餓木嘅人?

引用:
原帖由 kei928 於 2019-9-7 12:32 PM 發表

加拿大毛姐有咩問題
好少人會睇得咁開...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SmartGirlSmart 於 2019-9-11 09:09 AM 發表

有毛多好,脫毛做乜?
如果皮膚好,脫毛白滑好多,更靚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 士多啤啤蘋果橙 於 2019-9-11 05:29 PM 發表

咁宜家大個可以自己做都ok嘅😏
有錢剩出嚟咪係囉...
太多問題要錢解決,未咁快排到呢樣

引用:
原帖由 士多啤啤蘋果橙 於 2019-9-12 08:31 AM 發表

但宜家真係平左好多 一千幾百就可以 女仔真係早啲早好啲~
可惜生活係苦難的...
太多問題要錢處理,有一千幾百多都有更重要嘅問題解決,而且以前整差咗,都要再加其他服務處理埋,等有錢,解決埋啲更重要嘅問題先再諗啦。
有個好嘅地跑線真係差好遠,無好嘅起跑線,問題多好多,加埋就唔只嗰個價㗎喇。

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-9-12 09:43 PM 發表

係避震
避震?!咁誇?!

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-9-13 12:05 AM 發表

錢喎,你冇錢的話做唔做到咁多野?

再者,睇下脫咩毛啦~
贏在起跑線嗰啲,成長階段有人會教導/幫助保養,無其他大問題,只係脫毛唔使做好多次咪俾少啲錢又靚靚囉。輸在起跑線嘅人,唔只脫唔脫毛,長大有錢要付出多好多錢處理好多以前輸在起跑線嘅問題,先可以好啲。

引用:
原帖由 StarLucky 於 2019-9-15 12:50 AM 發表

好同意你講起跑線果樣嘢
加油
希望我哋一樣可以解決到所面對嘅問題,再解決呢個問題!
😭絕對係贏在起跑線同輸在起跑線嘅分別😭😭
如果真係全個人要執返靚晒,最少六位數嘅錢都走唔甩,唔係講整容變樣嗰啲,只係講保留最天然未受影響前嘅狀態,將全身皮膚變到同贏在起跑線嗰啲人一樣無乜缺點。
已經算好彩天生85%以上皮膚都係無乜打理嘅情況下非常好(近年偶爾差咗但都會變返好),但不幸年幼時出問題嗰啲範圍真係唔似得贏在起跑線嗰啲人咁幸運,有咩問題有人及時盡早處理,變咗手尾長,要整返好啲錢根本唔只幾千蚊。

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。