[護膚] 點解有人生完b, 塊面仲可以咁彈滑?? 香討焦點

引用:
原帖由 kiuesse 於 2019-9-5 03:32 PM 發表

見到有d媽咪好西利生完塊面都仲好瘦,皮膚好彈咁
我就唔同…開始dup,
明明之前未生都叫做有d彈性,
而家就一日鬆過一日,唉
所以都唔好話,有時照鏡真係唔敢照太耐,
怕愈照愈傷心… ...
最大原因, 係心理因素造成,

(1) 由於相信會鬆才會成真。
但已經成真了, 就很難再說服自己, 去相信將會變緊緻。

(2) 由於經歷過生仔, 心境和生境都完全是個新適應,
在新環境適應的帶動下,細胞的主人的心境,
是否仍然保持「熱情、雀躍和收斂」,
定還是變得「粗豪、霸道和慵懶」呢?   

(3) 至於生理上的因素,
就包括日常夠不夠訓? 勞不勞氣?  

以及自己湊定工人湊?
飲食習慣出現了甚麼改動?
例如所飲的水, 是否有問題?

😀🤣😅😍😆😂🤣🥰😍

個人簽名: [size=0.63]黃金工程
熱賣及精選
遺傳都好大影響
天生麗質果啲生完皮膚都好好

回覆 引用 TOP

生活習慣
有冇做開運動? Yoga幫到妳

"What is love?
Love is playing every game as if it's your last"--- Michael Jordan

回覆 引用 TOP

你可能體質唔好,我識個師奶39歲生第2胎都仲又白又滑

回覆 引用 TOP

其實同自己天生+遺傳+飲食+坐月都有關

27.

回覆 引用 TOP

呢個問題無得解
正等於d明星點解生完可以無生過咁

回覆 引用 TOP

天生麗質囉

回覆 引用 TOP

唔恨得咁多喇

回覆 引用 TOP

種既問題,人地天生麗質,無得恨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WhiteHandHK 於 2019-9-5 11:43 PM 發表

托緊果陣有做運動?但聽朋友講,托女被托仔是會靚一點的
我無咩做運動呀,會關事嫁??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chanmissmiss 於 2019-9-6 12:30 PM 發表

生完皮膚d膠原會流失得快左
自然無左彈性,睇落咪會dur…所以女人真係要保養下
我上星期都去試左evvus個free trial,
諗住出左糧就去做下機拉提下,淡番d紋 ...
係咩黎既?做機嗎?唔知呢d拉番緊可以keep到幾耐呢
我唔想自己睇落咁老呀真係,但呢d走唔走得甩呀?

引用:
原帖由 黃金工程 於 2019-9-8 06:25 PM 發表

最大原因, 係心理因素造成,

(1) 由於相信會鬆才會成真。
但已經成真了, 就很難再說服自己, 去相信將會變緊緻。

(2) 由於經歷過生仔, 心境和生境都完全是個新適應,
在新環境適應的帶動下,細胞的主人的心境,
是否仍然保持「熱情、雀躍和收斂」,
定還是變得「粗豪、霸道和慵懶」呢?   

(3) 至於生理上的因素,
就包括日常夠不夠訓 ...
好多謝你意見呀,自問生完一定係夜訓左...
你說的2種心情都有,但攰都可能係一種原因搞到自己好似老左咁
只係唔知點樣可以tune番好生活節奏,可以唔好老得咁快而已
又會開始擔心呢樣果樣,所以都想知呢度sis係咪大部分生完都同我差不多狀態,會點樣去調整

引用:
原帖由 天生灰蛋 於 2019-9-7 09:57 PM 發表

天生架
試下飲補品
你會飲咩補品嫁?我試過牛奶花膠,又試過膠原蛋白粉,但作用好似不大...

回覆 引用 TOP

產後恢復,要多做運動多流汗多飲水,運動多了皮膚自然就好了,你睇健身房里嘅唔管男女都咁嘅。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。