• 瀏覽: 4,901
  • 回覆: 21
想知大家平時工人幾點開工,幾點收工?
每日工時大約幾多個鐘?

引用:
原帖由 jollyjoy 於 2019-9-3 08:50 PM 發表

每日工時大約幾多個鐘?
我無時間表,只有工作表,佢完成咪可以休息
我工人要早起做早餐
晩上要洗埋碗就可以入房

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jollyjoy 於 2019-9-3 08:50 PM 發表

每日工時大約幾多個鐘?
有啲姐姐係朝早6點起身開工,夜晚11-12點收工,星期日落街買完早餐返屋企,先正式出街放假,6-8點要返歸,仲隨時要幫老細買嘢返屋企。

好多人都會講,冇講明每日做幾多個鐘,做完嘢咪收工囉,當中概巧妙就係每晚幾時食完飯呀?姐姐幾點鐘要起身開工?

我唸樓主,妳係自己家庭workload和人道立場,決定姐姐一日做幾多個鐘啦。

回覆 引用 TOP

明白,謝謝各位意見,因為第一次請工人,所以想了解下

我姐姐6:30起身,21:00就入房做自己野啦

引用:
原帖由 sky515 於 2019-9-6 07:34 AM 發表

我姐姐6:30起身,21:00就入房做自己野啦
我個都係咁上下,不過我家平時無人,下午佢做完工作表工作就可以休息,落街或睇電視,五點半後先預備晩飯

回覆 引用 TOP

我家姐姐6:30起床,晚上有時10點幾先休息,但日間做完家務也會自己休息

引用:
原帖由 Sukiyaki327 於 2019-9-7 12:11 AM 發表

我家姐姐6:30起床,晚上有時10點幾先休息,但日間做完家務也會自己休息
Me too

回覆 引用 TOP

引用:

每日工時大約幾多個鐘?
sometimes if she is too tired, i will grant more time to rest..

回覆 引用 TOP

我姐姐7點半起伸,9點至10點就入房
平時都無咩做
入房時基本都係廚房hea
掃埋個地,倒垃圾就收得工

回覆 引用 TOP

我家姐姐6:30起身,9:00入房休息

我想主要看家裡居住人數、有沒有小孩得等吧,其他見工人由朝做到晚都咪話唔辛苦,將心比已,中間彈性處理休息時間都應該

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]