• 瀏覽: 6,400
  • 回覆: 42
  • 追帖: 2
熱賣及精選
引用:
原帖由 紅色雞翼 於 2019-8-31 08:30 AM 發表

感謝各位嘅解答,亦都明白各位嘅意思。當然破壞原有家庭係唔好。其實我哋試過離離合合,但每次分開,心裏都會經常諗起佢,去過好多地方,好多開心的回憶。呢個係點解最終大家又走番埋一齊嘅原因,其實我哋兩個成年人點會唔知道乜嘢係應該做乜嘢係唔應該做呢?
但係事實兩個人嘅牽引亦都非常之強,就算真係唔一齊,我都唔知點樣可以忘記佢。唔知道猶自可,一試過同一個自己好夾嘅人一齊就好難返轉頭,所以我真係唔知點算好呢。有 ...
師兄,請問你而家點,我同你一模一樣,剛與情人分手

回覆 引用 TOP

離婚囉

回覆 引用 TOP

樓主你真係賤男中嘅人渣,自己背叛老婆在先,仲講到自己咁慘,你小三都已經放手,你仲要話好掛住佢,你為你老婆好,我勸你永遠都唔好俾佢知有呢件事,呢種被背叛嘅感覺係猶如俾一把刀插入心,永遠都會有條刺。你同得你老婆結婚,當初梗係愛佢先會一齊,你根本冇良心貪新忘舊,冇包容過老婆!

回覆 引用 TOP

都唔明白點解而家啲人,當出軌係解決自己婚姻問題嘅方法,永遠都話出面嗰個先係最啱自己,咁當初結婚唔通你哋係被逼簽名,點解唔將啲時間用返係元配身上,諗吓點樣解決問題,諗吓你哋當初點樣追求元配仲好啦

回覆 引用 TOP

師兄:你放棄現任太太同小三一齊,你一定後悔,依一刻你覺得自己同老婆無野講同無左果種感覺,但我是過來人……當你日後離開你老婆同小三一段時候後,你就會發覺女人其實不用太叻……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅色雞翼 於 2019-8-31 08:30 AM 發表

感謝各位嘅解答,亦都明白各位嘅意思。當然破壞原有家庭係唔好。其實我哋試過離離合合,但每次分開,心裏都會經常諗起佢,去過好多地方,好多開心的回憶。呢個係點解最終大家又走番埋一齊嘅原因,其實我哋兩個成年人點會唔知道乜嘢係應該做乜嘢係唔應該做呢?
但係事實兩個人嘅牽引亦都非常之強,就算真係唔一齊,我都唔知點樣可以忘記佢。唔知道猶自可,一試過同一個自己好夾嘅人一齊就好難返轉頭,所以我真係唔知點算好呢。有 ...
我想問,你們每次離合,是誰先找返對方?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級笨拙的神童 於 30/8/2019 10:12 PM 發表

先唔講你出軌,知唔知點解你地三年都可以熱戀緊?因為你地冇經歷家庭生活嘅洗禮,假設當你同你老婆分開再同那個佢一齊,你地係咪又可以如初一直熱戀?而你前妻及女兒你又如何處理,而令到唔會影響你同佢所謂嘅熱戀關係一直keep住熱戀?呢個係值得你去思考嘅問題! ...
不能同意更多了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅色雞翼 於 2019-8-30 08:42 PM 發表

故事係咁的,我已婚,有一個小朋友。由小朋友出世(7年前),我其實同太太已經常就照顧小朋友而有磨擦了。其實都嘈得好勁,因為佢照顧小朋友的方法不太健康,但我搵過好多家人,朋友,醫生同佢講佢都唔聽,佢一直係全職媽媽,佢好錫小朋友,但佢教小朋友就比較放縱而我自己就偏向比較嚴格。而且佢亦都唔係太識得理財所以支出非常大,我自己方面就係全職工作,坦白講我收入不錯,而且工作上亦算成功,我自己亦係一個比較進取嘅人, ...
或者你試下問你個孩子:我同你媽媽離婚好嗎?幫你換個新媽咪好唔好?佢贊成的話,你咪離婚囉。

回覆 引用 TOP

樓主,事件到此,番唔到轉頭

首先,個女人鐘意細路,你同佢一齊養你自己的親生仔. 問你老婆同意下!

然後,比間屋同錢比你自己的老婆!等佢可以整靚自己,進修自己重新開始!

你已經變心!無得攪!

因果報應!自作自受!點美化你都係自討苦吃!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]