打印

好耐無上黎

好耐無上黎 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
對上一次上來已係好多年了..因為失戀... ? 耐到唔記得, 而家諗返, 真係覺得果時既自己浪費眼淚

上年阿爸發現cancer, 已經末期, 也有心理準備.. 開始治療時都work 左一陣, 後來唔work, 愈來愈辛苦, 見住本來super tough 既阿爸都叫辛苦, 自己也流左好多眼淚, 本來已為情況好差, 原來可以再差, 我好無用, 只係識得喊, 但係係佢面前都要死忍.

而家發現到最後, 所有野都唔係好大件事, 好重要, 有左自己既小朋友, 諗返果時阿爸阿媽湊住我地幾個, 阿公阿婆死左既心情, 係我地面前都好似無事咁, 都係咁照顧我地, 我覺得自己好唔掂, 好在既係, 我地已經大個, 也無咩要佢擔心

上來只係想呻下, 有時屈住屈住, 覺得自己都唔順, 但係見到阿爸咁, 仲有咩資格頂唔順? 自己先要強大, 先可以再take care 其他人



回覆 引用 TOP

樓主幾歲呀人生就是如此保重


回覆 引用 TOP

危險速逃.....
這裏只有黑差......



回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
加油!


回覆 引用 TOP







重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。