應該keep住做朋友,定係潚灑離場? 香討焦點

應該keep住做朋友,定係潚灑離場? E-mail 此主題給朋友

個故仔係咁。話說之前係part time既公司識左個女仔,大家都係讀緊書既,我升yr2佢升yr1
一次機緣巧合下,公事上我要whatsapp佢,然後乘機就同佢傾下計,點知佢又幾肯覆我。
然後就演變成日日whatsapp了,都係由朝傾到晚,而且whatsapp message每次唔係幾條幾條咁sd,而係幾十條咁sd。大家都有數之不盡的話題

呢個情況維持左一個半月,中間同佢會regular約出黎見面食飯,每次見面,全程佢都唔到睇手機,幾有修養。上次仲一齊去中環坐摩天輪。我地既whatsapp對話亦有曖昧。佢會傳遞一種訊息比我,就係話佢身邊有狗公,但佢唔會理人。叫我放心,呢個意思。直至一星期前,突然佢對我冷淡左小小,呢種小小係唔明顯的,但我個人比較敏感所以sense到。

直至前日。咁whatsapp入面提到一場新上咉既戲。
我話:一齊去睇?
佢話:應該同男朋友去
我:下 你有男朋友?幾時既事?
佢:琴日 我凈係話你知
我:真的?邊個黎
佢:唔 好快掲曉
我:好啦 咁我最後一次用xxx (xxx係公司同事幫我改既花名,因為知我地兩個有d野)呢個身份,祝你幸福快樂。

個故仔就是如此。之後我冇再覆佢了。我應該點做?請求高人指點

熱賣及精選
如果你地兩個都有感覺,就直接表白,或者你keep住做朋友,等佢分手之後再表白

引用:
原帖由 tom8744 於 2019-8-22 01:23 PM 發表

個故仔係咁。話說之前係part time既公司識左個女仔,大家都係讀緊書既,我升yr2佢升yr1
一次機緣巧合下,公事上我要whatsapp佢,然後乘機就同佢傾下計,點知佢又幾肯覆我。
然後就演變成日日whatsapp了,都係由朝傾到晚,而且whatsapp message每次唔係幾條幾條咁sd,而係幾十條咁sd。大家都有數之不盡的話題

呢個情況維持左一個半月,中間同佢會regular約 ...
佢可能試梗你!

佢揭曉咗個男友先再諗

有左男朋友,就很難成功
但不防一試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samjian 於 2019-8-22 01:45 PM 發表

如果你地兩個都有感覺,就直接表白,或者你keep住做朋友,等佢分手之後再表白
咁拖拖拉拉盞自己辛苦..

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-8-22 01:47 PM 發表

佢可能試梗你!
我有諗過,但最近一星期確實冷淡了些小,比如話我同佢講d曖昧野,佢冇正面直接咁應我

走啦,咁辛苦做乜?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙灘青蛙 於 2019-8-22 02:27 PM 發表

佢揭曉咗個男友先再諗
咁而家我已經蕭灑離場了,我仲應唔應該揾返佢?一方面想佢揭曉佢既男朋友,另一方面又.. 矛盾

引用:
原帖由 tom8744 於 2019-8-22 03:42 PM 發表

我有諗過,但最近一星期確實冷淡了些小,比如話我同佢講d曖昧野,佢冇正面直接咁應我
大佬,個九幾月你都無反應,佢唔驚你係勝無能㗎咩~~~?

引用:
原帖由 tom8744 於 2019-8-22 03:40 PM 發表

咁拖拖拉拉盞自己辛苦..
唔拖拉就直接表白,得唔得就另外回事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-8-22 03:46 PM 發表

大佬,個九幾月你都無反應,佢唔驚你係勝無能㗎咩~~~?
個故仔都係維持左一個半月姐..

回覆 引用 TOP

我覺得女仔比緊暗示你
試下約出來拖佢手 睇佢反應

引用:
原帖由 無盡活潑的蛋 於 2019-8-22 07:09 PM 發表

我覺得女仔比緊暗示你
試下約出來拖佢手 睇佢反應
何出此言係比緊暗示呢

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。