單身有什麼好怕呢

單身有什麼好怕呢 E-mail 此主題給朋友

熱賣及精選
係無乜好怕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 兔寶台 於 2019-8-20 01:30 AM 發表

你介紹既

回覆 引用 TOP

我飲歌

其實咁寫"單身有什麼好怕"先顯得寫或講既人先最怕,就係要用呢句來掩蓋自己軟弱的一面。

回覆 引用 TOP

至少不後悔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎強勁的馬 於 2019-8-20 01:32 AM 發表

我飲歌
哇,,迷屎女囉
練埋尼首拉

https://youtu.be/OHbwkZgkBIU

回覆 引用 TOP

作為一個出世到依家都仲單身嘅人黎講話怕又唔系,話唔怕又唔系。由20歲會有人問幾時拍拖,到依家嘅年紀,人地已經唔問啦。系有啲心痛嘅。由唔信冇人要,到依家已經差唔多接受左。系有人講起邊個邊個拍拖啦嘅時候,心入面又翻起啲漣漪。問自己點解搵唔到呢。

另外見盡身邊嘅朋友嘅經歷。又有另一番滋味。有朋友有人追都不為所動。到3X時就遇到真命天子。依個朋友一生都幸福,要乜有乜。當然唔可以抹殺佢嘅努力,但系身邊好多貴人幫。個性格好頑強(可以系褒,可以系貶),一定要身邊嘅人配合佢。佢話明拍拖兩年後一定要結婚唔系就分手。所以遲黎先上岸。比所有人遲拍拖(當然我系異類,所以唔計我),但系就早過一啲拍緊拖嘅朋友結婚。

另一個朋友就20頭已經拍拖,算系最早拍拖嘅。但系拍左幾次到依家都仲未結到婚。除左初戀男朋友,次次揀嘅人都系花心男。個個都搞3搞4,有第三者而分手。

我依啲異類,真系唔知點講好。當然不外乎俾人話一定系身材唔好,性格唔好。

身材唔好我認嘅。身高就接近侏儒。樣呢?女性朋友話其實我可以嘅。但系應該男性唔覺得啦。絕對系醜嘅方向。

好啦講性格。或者又真系孤僻左啲嘅。哈,根本就系惡性循環。唔知點解,明明我做同一樣嘢,人地做呢,就冇事仲有好反應嘅 (例如主動同人講嘢)但系到我做呢,個反應完全相反,甚至系不愉快嘅。做左幾次,都系咁嘅時候。就會心灰啦。好似啲實驗白老鼠咁。知咁做有唔好經歷,當然唔會再做。

身材好,性格好嘅人會有人愛,當然唔出奇。但見到啲性格唔好嘅都會有人包容,有人錫,就當然羨慕啦。

無論我系邊個圈(屋企,朋友,學校),都系感受唔到愛嘅。屋企就日日都吵吵鬧鬧(唔系玩個種,系鬧交個種,),父母偏心,冇愛。朋友呢,唉。。。以前讀小學,中學,俾人排擠。老師偏心,邊有愛呀。

或者真系連我自己都唔愛自己。奇怪系我唔自私,事事都讓人。到頭黎仲要俾人話唔夠好。有啲茫然。

永遠我都會同我家姐比。明明佢系大嘅,但偏偏父母偏心佢。我就乜都要讓佢。有少少為我自己呢,就俾人千夫所指。但佢就可以為所欲為。佢可以自私到嘔。但系就得到愛。得到我想要嘅嘢--結婚生仔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎強勁的馬 於 2019-8-20 01:32 AM 發表

我飲歌
我唔信你會識呢D歌,我連歌手個名都未聽過

唯有愛自己多D,吾駛理人點谂……

回覆 引用 TOP

加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TRruth 於 2019-8-20 07:47 AM 發表

我唔信你會識呢D歌,我連歌手個名都未聽過
李戉山,青山啲歌都識!小小

引用:
原帖由 香煎強勁的馬 於 2019-8-20 08:10 AM 發表

李戉山,青山啲歌都識!小小
呢兩個我識喎...但林志炫真係唔識。林志穎都識

49 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。