• 瀏覽: 20,686
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
放鬆啲,過度活躍症是成年人扮晒專業甘樣安在小童身上的病,以前都冇,但長大後會冇事

回覆 引用 TOP

比個仔每日不停做運動

回覆 引用 TOP

樓主,過度活躍症和基因飲食都有關係,中醫有人說過吃太多雞肉都會有關係,留意一下飲食。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 megacheng 於 2019-8-20 07:42 AM 發表

問你奶奶當年做咩唔生多幾個仔
認同。生夠10個仔囡。大把孫

回覆 引用 TOP

低能,過度活躍症唔代表唔醒,分分鐘叻過晒你地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhaileyy 於 2019-8-19 04:07 PM 發表

我老公係獨仔 (有少少似幾代單傳),99之前已經係咁叫我一定要幫佢生返個仔,咁佢哋屋企先後計有人,好在我真係生咗仔,不過喺仔仔幼稚園個陣,覺得佢性格同其他小朋友好唔一樣,成日無故亂叫,坐唔定,所以就帶咗佢去睇醫生,醫生話係屬於過度活躍症,99就即刻好大反應,話我生都要生個有問題嘅,存心係想絕佢後。有冇搞錯啊!我個仔有事我都好心痛,我都唔想㗎,個死佬一句嘢都冇幫過我,好唔開心,我仲可以點? ...
唔係自閉就OK, 醫好冇事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhaileyy 於 2019-8-21 12:44 PM 發表

唔得啦,我已經高齡,同埋99驚下一個都係咁。。。我當然知道呢個唔係大病啦,但99對仔仔態度好差,可能而家食緊r字頭隻藥,隔幾個鐘就會病發,所以佢好反感 ...
轉食C字頭個隻啦
一日食一次就得 藥效比R字頭個隻長
同埋副作用少D 亦都會退
食完情緒會好好多

叫佢有本事自己生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhaileyy 於 2019-8-21 12:44 PM 發表

唔得啦,我已經高齡,同埋99驚下一個都係咁。。。我當然知道呢個唔係大病啦,但99對仔仔態度好差,可能而家食緊r字頭隻藥,隔幾個鐘就會病發,所以佢好反感 ...
99幾十歲, 吾擺得好耐, 將來佢兩腳一伸, 乜事都無啦

深表同情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-8-19 05:33 PM 發表

唔駛理佢,唔駛擔心,好多活躍仔大咗就冇事,有啲讀書仲好叻,在下有個朋友個仔就係,不過細嗰陣真係好攞命!講真依家真係多咗呢啲症,以前在下都以為係小朋友種得太犀利先會咁,但係近年真係越嚟越多,有專家話過同唔知咩家居物質接觸得多有關,你自己上網查吓,如果結果關你奶奶事都好,唔好話佢,淨係同老公講就算,等佢處理! ...
我細個都有過度活躍症,大過之後反而無咗兼多謝呢個病,因為呢個症令我細過好開心,無人陪我都可以自己玩餐飽

回覆 引用 TOP

哥c9 大戰 野蠻99

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右