• 瀏覽: 30,456
  • 回覆: 170
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Yannifwy 於 2019-8-17 09:55 AM 發表

真係好煩 話咩佢地個年代20幾歲個仔已經幾歲  時代唔同晒啦依家結婚生仔你估易咩
一講錢佢唔想畀 就即刻鳩縮啦

回覆 引用 TOP

乖,聽呀媽話啦,咪日做夜做唔生仔!

everyday is play day
引用:
原帖由 BensonNg 於 2019-8-17 10:27 AM 發表

真係唔容易, 但年紀大左生又係個問題~ 
可以唔生

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betterbetter 於 2019-8-17 10:37 AM 發表

樓主你阿媽都是為你好,過多幾年你老多幾歲,想生都不容易
唔係一定要生

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2019-8-17 11:41 AM 發表

老人家恨孫好正常,你都應該係諗自己年紀大無甘多精力去湊,早d計劃。
人係為自己而活唔係為上一代而活

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3toone 於 2019-8-19 10:49 AM 發表

乖,聽呀媽話啦,咪日做夜做唔生仔!
點解要生

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yannifwy 於 2019-8-17 09:55 AM 發表

真係好煩 話咩佢地個年代20幾歲個仔已經幾歲  時代唔同晒啦依家結婚生仔你估易咩
佢哋個年代中五畢業已經揾到份好工,畢業後十年已經好多人可以買樓。1981年沙田一層樓幾十萬,一成首期先至幾萬蚊……當時中五畢業容易揾到份好工......隨時月薪有成幾千蚊……首期唔會好似今時今日咁難儲……

回覆 引用 TOP

有志者,事竟成
我就係我唔同嘅自我
引用:

遇到啱既,又可以既,咪嫁囉!唔好委屈自己,為左嫁而嫁! 但始終,後生會有多啲選擇!不過,樓主,最重要系忠於自己!

回覆 引用 TOP

真係唔易的

回覆 引用 TOP

引用:

快D生仔啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yannifwy 於 2019-8-17 09:55 發表

生咗堆暴徒出黎就真係損人不利己啦!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]