[奶粉] 6 個月轉易poo poo 奶粉

6 個月轉易poo poo 奶粉 E-mail 此主題給朋友

bb黎緊6個月,想幫佢轉奶粉
想問邊隻奶粉易poo poo?

回覆 引用 TOP

我個個飲a+,我有磨爛d生果比佢食,keep住日日有便便

引用:
原帖由 Terre2501 於 2019-8-13 07:14 PM 發表

我個個飲a+,我有磨爛d生果比佢食,keep住日日有便便
我都係俾呢隻呀

回覆 引用 TOP

可以試試illuxx,仔仔食緊呢隻消化同吸收都幾好,便便日日都去到

回覆 引用 TOP

囡囡飲illuxx organic,poopoo keep到一日一次呀

回覆 引用 TOP

Babynex可以試下wor,佢有水解蛋白同益生菌,易有poo poo嫁~~
依家阿b每日都有poo poo去

回覆 引用 TOP

你可以試下enfinitas,加左益素菌對腸胃好的

Bellaxx's, 澳洲有機奶粉
真係怕便秘就再加少少果蓉

回覆 引用 TOP

我BB 6個月轉左S26 ULTIMA 2 號仔, 便便軟身~一條仔咁出~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonpj22 於 2019-8-15 12:14 AM 發表

你可以試下enfinitas,加左益素菌對腸胃好的
我有朋友飲呢隻,話比其他奶粉明顯要淡口D

我仔食過S26去便便算OK正常,揀有膳食纖維成份嘅奶粉可以幫助去便便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonpj22 於 2019-8-16 09:56 PM 發表

我有朋友飲呢隻,話比其他奶粉明顯要淡口D
係,直頭淡到冇乜味,幾好

引用:
原帖由 xddog 於 2019-8-17 06:00 PM 發表

係,直頭淡到冇乜味,幾好
容易有便便嗎?

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。