• 瀏覽: 997
  • 回覆: 2
[隱藏]
8月初,醫生叫入院催生,誰知痛了十二小時,生唔到!
之後立即轉去剖腹產,由於催生時間長,子宮收縮唔好,剖時出了好多血,做完手術,BB送去G2產後房,我繼續上返去B4產房,輸血!

第二日情況穩定先送落G2同BB一齊,在G2要同BB一齊,要自己照顧個B,所以每次派止痛藥,我都要,本來餵人奶,我唔想食的,但為了可以照顧到個B!,要換片,餵奶!

住了幾日,見隔離床,每日有個醫務阿姐帶佢阿B去衝涼,但我B卻日日冇衝涼!,第四日,有個似林阿珍的肥婆護士長同我講,我可能第二日可以出院了,我問佢,我B幾日冇衝過涼了,pp都紅了,頭發仔都痴臘臘,佢答我話,QE每個BB只衝一次涼的,我當時冇問佢,點解隔離床可以日日衝,我冇咁問,係因為怕影響到人哋或者有其他人情!

住咁多日,如果醫院唔夠人手,唔幫衝,可以比我們自己去幫衝嘛,但又唔幫衝,又唔比我們自己鬱手!!
有d住多幾日,咁點算!!
而家係唔係間間公立醫院都係咁??



回覆 引用 TOP

冇辦法啦又唔夠人,只求不累事


引用:
原帖由 活潑的樹根 於 2019-8-12 03:43 PM 發表

冇辦法啦又唔夠人,只求不累事
我都知唔夠人,醫務人員好忙,
但只係出世個日衝一次,如果有d需要住多幾日的,個b真係好唔幹凈,點用濕紙巾,個pp都會紅!



回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]