點處理冇興趣既追求者既表白但唔破壞關係

點處理冇興趣既追求者既表白但唔破壞關係 E-mail 此主題給朋友

有好多男性好非黑即白,知道自己冇機會就會自動消失,點樣令佢地唔覺自己冇機會?認真問

熱賣及精選
引用:
原帖由 但要走總要飛 於 2019-8-1 07:10 PM 發表

有好多男性好非黑即白,知道自己冇機會就會自動消失,冇朋友做,點樣令佢地唔覺自己冇機會?認真問
先測試佢有多少喜歡你,

叫佢幫你做些麻煩而沒金錢関係的事,

測試合格先有時比佢約到,

三次出一次。。

覺得佢上心,兩次出一次

再肯定就男女朋友

一路保持住関係,等佢覺得有進展既。。

引用:
原帖由 dicky201314 於 2019-8-1 07:26 PM 發表

先測試佢有多少喜歡你,

叫佢幫你做些麻煩而沒金錢関係的事,

測試合格先有時比佢約到,

三次出一次。。

覺得佢上心,兩次出一次

再肯定就男女朋友

一路保持住関係,等佢覺得有進展既。。 ...
正確

回覆 引用 TOP

你冇興趣就唔好俾希望人啦

回覆 引用 TOP

現實就是殘酷
冇得改變

回覆 引用 TOP

既然拒絕人點解又要留希望畀人

回覆 引用 TOP

直接拒絕係最有效既方法

引用:
原帖由 ops1321 於 2019-8-3 03:40 PM 發表

直接拒絕係最有效既方法
點拒絕唔傷人?

引用:
原帖由 但要走總要飛 於 2019-8-3 19:09 發表

點拒絕唔傷人?
首先要搞清楚,拒絕唔代表一定會傷害對方的觀念,每日我地都會拒絕好多人,拒絕買任何自己唔需要既野,唔通我又要諗會唔會傷害對方咩
有D野唔需要諗得咁複雜既
冇興趣,冇意思,唔可能,唔方便,唔係時候,大把理由啦。
如果真係會帶來傷害既,那就傷害一次咁大把啦,勉強無幸福,何必傷己又傷人,仲要 蹉跎十年八載 ,那個時候就真係傷己又傷人啦,仲要輸埋時間,朋友冇得做就算啦,一下唔覺意, 做埋仇人就無謂啦。
直接話俾對方知就得啦
你唔係我喜歡既類型
你和我係冇可能既
我已經有意中人
你會搵到個咁好既
我真係對你冇感覺
我真係唔鐘意你
大把啦,為甚麼要直接拒絕
是因為對方仍有機會產生無限既幻想和 憧憬,何必呢
你直接拒絕對方,是了份大禮給對方,令對方早日節省時間,轉換目標,增加效率就真
唔好婦人之仁
對你對佢都係一件好事

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。