• 瀏覽: 2,105
  • 回覆: 14
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:43 PM 關閉
我老公做sales 同我放假時間好多時都唔夾
佢放假多數會搵fd打機 近排因為屋企人有病 佢返左去照顧 我覺得同佢見少左 溝通少左 唔知係咪自己負面情緒好差 我成日諗 咁樣既情況仲要維持幾耐 好辛苦 雖然我老公同我講電話都話唔洗擔心 但我個心好辛苦 其實係咪我既問題

熱賣及精選
睇嚟你都有病喎!

回覆 引用 TOP

想辦法溝通多d
留張紙條都可以

引用:
原帖由 海邊浪漫的熊熊 於 2019-7-31 10:16 PM 發表

佢放假多數會搵fd打機 近排因為屋企人有病 佢返左去照顧 我覺得同佢見少左 溝通少左 唔知係咪自己負面情緒好差 我成日諗 咁樣既情況仲要維持幾耐 好辛苦 雖然我老公同我講電話都話唔洗擔心 但我個心好辛苦 其實係咪我既問題 ...
係你老公有問題, 俾唔到安全感你

回覆 引用 TOP

老公好與壞
在乎溝通與關懷
時間唔夾
佢放假都可以等你放工
同你食飯者

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊浪漫的熊熊 於 2019-7-31 10:16 PM 發表

佢放假多數會搵fd打機 近排因為屋企人有病 佢返左去照顧 我覺得同佢見少左 溝通少左 唔知係咪自己負面情緒好差 我成日諗 咁樣既情況仲要維持幾耐 好辛苦 雖然我老公同我講電話都話唔洗擔心 但我個心好辛苦 其實係咪我既問題 ...
放工時間唔夾同打機,之前都係咁架?係多左要照顧屋企人姐,你地新婚既?

回覆 引用 TOP

要吾要揾個男人安撫下妳

回覆 引用 TOP

佢屋企冇人幫到手 同埋我地兩個一個住屯門 奶奶個邊住港島區 變左一來一回大家又要返工跟本就唔到時間 我老公有成日打俾我 但就係就唔到時間見 加上之前同佢屋企人住得唔開心 佢屋企又冇人可以幫手 我老公就要返去睇住 我自私咁諗 要住幾耐時間 咁咪要長期分開住 我都係人姐 我都有感覺架 我都唔知我係咪太自私

回覆 引用 TOP

搵個SP傾訴吓平衡番就ok

回覆 引用 TOP

老公屋企人有病,所以他返去照顧屋企人,證明他是個有情有義的人,或許這優點也是吸引你之處,你也應該多給他一點支持,相信他這段時間也辛苦,兩個人相處有時要學習放低一些自己,以前拍拖可以比較自我,但組織家庭之後,應該由「我」變成「我們」,多一點溝通,打機會令人沉迷,有時也會破壞關係,要找個合適時間大家傾傾,正如樓上姊妹也有一些好建議,寫紙仔或傳信息都很好,不會阻礙對方又可以表達自己⋯⋯努力吧💪🏼💪🏼
祝幸福😀

回覆 引用 TOP

引用:

有冇平心靜氣同老公傾下?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-8-1 12:29 AM 發表

想辦法溝通多d
留張紙條都可以
.

回覆 引用 TOP

其實好多女人都同你一樣 希望自己男朋友或老公可以陪伴身邊 始終男人想法唔同

回覆 引用 TOP

引用:

兩個都有問題

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]