• 瀏覽: 2,231
  • 回覆: 27
我見市面上有好多種唔同補品,又滴雞精又花膠精,想問大家有冇食過邊隻係唔錯可以分享下?

回覆 引用 TOP

dha葉酸鈣片就多數食,健康飲食都好重要

你呢D我就冇食過,我係飲babynex媽媽奶去補充葉酸DHA同鈣,呢d營養比較岩孕婦~

L0ve y0u f0rever <3"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonpj22 於 2019-7-27 10:12 PM 發表

dha葉酸鈣片就多數食,健康飲食都好重要
個時我係食enfinitas隻dha,好細粒易吞

引用:
原帖由 Terre2501 於 2019-7-29 08:05 PM 發表

個時我係食enfinitas隻dha,好細粒易吞
呢隻雖然我未食過,但我見入媽媽會有一樽sample送

我見我d 同事有BB個時都會係公司飲個d 湯,其實d湯同自己煲個d 有咩分別呢?

引用:
原帖由 lamlamwong87 於 2019-8-21 01:26 PM 發表

我見我d 同事有BB個時都會係公司飲個d 湯,其實d湯同自己煲個d 有咩分別呢?
我自己大肚個時都有keep住飲花膠精,其實自己真係會feel到精神左同奶水多左
真係幾方便既補品

引用:
原帖由 norabbchan84 於 2019-8-21 07:05 PM 發表

我自己大肚個時都有keep住飲花膠精,其實自己真係會feel到精神左同奶水多左
真係幾方便既補品
想問下你飲係邊隻?花膠精定雞精黎
出面咁多品牌,我點知應該點分邊隻牌子好d 呢?

引用:
原帖由 norabbchan84 於 2019-8-21 07:05 PM 發表

真係幾方便既補品
想問下你講既花膠精有咩好處?
同雞精有咩分別呢?

引用:
原帖由 lam.lovenemo 於 2019-8-21 11:29 PM 發表

想問下你飲係邊隻?花膠精定雞精黎
出面咁多品牌,我點知應該點分邊隻牌子好d 呢?
其實市面上真係多間,但係我自己主要都係比較返邊間既營養價值高d同埋價錢,最後我都係揀左樂X
想比其他佢既蛋白質營養係比較高

引用:
原帖由 dorydorychan88 於 2019-8-22 01:49 AM 發表

想問下你講既花膠精有咩好處?
同雞精有咩分別呢?
我飲個隻係花膠精,雖然佢叫花膠精,但係都有用魚個雞熬造湯底再燉花膠,
都上網睇過營養成份高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonpj22 於 2019-7-29 10:19 PM 發表

呢隻雖然我未食過,但我見入媽媽會有一樽sample送
最近有朋友去左聽地talk,證實重有sample拎

我就靠日常飲食再加孕婦維他命(我食M字頭果隻),仲有食藻油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 norabbchan84 於 2019-8-22 12:37 PM 發表

其實市面上真係多間,但係我自己主要都係比較返邊間既營養價值高d同埋價錢,最後我都係揀左樂X
想比其他佢既蛋白質營養係比較高
想問下你係邊度可以睇到邊隻牌子比較好?

葉酸 DHA 鈣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]