• 瀏覽: 2,233
  • 回覆: 8
引用:
原帖由 lamlamwong87 於 2019-8-21 01:26 PM 發表

我見我d 同事有BB個時都會係公司飲個d 湯,其實d湯同自己煲個d 有咩分別呢?
我自己大肚個時都有keep住飲花膠精,其實自己真係會feel到精神左同奶水多左
真係幾方便既補品

引用:
原帖由 lam.lovenemo 於 2019-8-21 11:29 PM 發表

想問下你飲係邊隻?花膠精定雞精黎
出面咁多品牌,我點知應該點分邊隻牌子好d 呢?
其實市面上真係多間,但係我自己主要都係比較返邊間既營養價值高d同埋價錢,最後我都係揀左樂X
想比其他佢既蛋白質營養係比較高

引用:
原帖由 dorydorychan88 於 2019-8-22 01:49 AM 發表

想問下你講既花膠精有咩好處?
同雞精有咩分別呢?
我飲個隻係花膠精,雖然佢叫花膠精,但係都有用魚個雞熬造湯底再燉花膠,
都上網睇過營養成份高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamlamwong87 於 2019-8-21 01:26 PM 發表

我見我d 同事有BB個時都會係公司飲個d 湯,其實d湯同自己煲個d 有咩分別呢?
其實自己都煲到,但係會幾麻煩,又要買料又要睇火
因為個時我都要返工,根本冇咁多時間,如果買出面個d一包包真係方便好多,整返熱就飲得

引用:
原帖由 dorydorychan88 於 2019-9-3 01:22 AM 發表

想問下你係邊度可以睇到邊隻牌子比較好?
我自己係朋友介紹我飲呢隻樂X ,都已經飲左一段時間效果都幾唔錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam.lovenemo 於 2019-9-4 01:16 AM 發表

其實飲花膠精有咩效用?對孕婦有咩好
花膠佢有Omega不飽和脂肪酸可以幫BB增強記憶力,維持心腦血管健康,提高腦細胞活性
所以對小朋友好有用嫁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pepperlamlam 於 2019-9-5 03:01 PM 發表

我見網上話食太多花膠會塞奶,你有冇呢個問題?
都冇我自己由有BB 到生左餵人奶都有飲花膠精,都冇話因為飲而出現塞奶,同埋我都有問過我既醫生你呢個問題,佢都話冇關係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yukilamalm9890 於 2019-9-5 03:27 PM 發表

如果公司冇微波爐既話可以點整返熱佢?
佢係咪一定要放雪櫃?
係呀 一定要放雪櫃,同埋要限期前飲左佢,如果唔洗放雪櫃個d多數有防腐劑係裹面,唔係好建議買個d飲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yukilamalm9890 於 2019-9-5 03:27 PM 發表

如果公司冇微波爐既話可以點整返熱佢?
佢係咪一定要放雪櫃?
我飲個隻就成包浸落熱水,中或攞去煲煮加熱都得,唔一定要用微波爐

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]