[Q&A][坐月心得] 有無媽媽好似我咁生完D斑好似嚴重左!!??

有無媽媽好似我咁生完D斑好似嚴重左!!?? E-mail 此主題給朋友

唉之前D斑都無咁深色,生完阿b之後發現D淺色斑斑好似嚴重左好多!!
D姊妹都叫我出去試下打斑,
但我見佢地打完好似會更加深色咁既?
實情係點?會唔會好番嫁?求同路媽媽指教…

回覆 引用 TOP

要睇下點打嫁,有時打得唔好D斑咪會反黑

回覆 引用 TOP

我生完第一個有打班. 係淡D
而家生完第二個半年, D班深色過以前好多, 嚟緊過埋個SUMMER就會再打多次

我之前都有試過咁,嚇到即刻搵醫生睇!
打多幾次都慢慢淡番啦

引用:
原帖由 hihisharon 於 2019-7-23 05:36 PM 發表

而家生完第二個半年, D班深色過以前好多, 嚟緊過埋個SUMMER就會再打多次
生完荷爾蒙影響所以d斑會深左,都正路的,唔洗驚,好得番

回覆 引用 TOP

記得打斑最忌人打咩你打咩,最好睇下醫生幫你做既皮膚分析,岩打邊隻,
通常出名同專業d既center就一定無死,手勢好既話好快可以淡~

回覆 引用 TOP

可以搵醫生睇下呀

引用:
原帖由 hihisharon 於 2019-7-23 05:36 PM 發表

你係打邊隻斑嫁?一齊交流下~~
我連皮膚都黑埋,唔知曬定關生完事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kellywg70 於 2019-7-24 03:24 PM 發表

打多幾次都慢慢淡番啦
thank you!我都想搵醫生睇呀,
上網搵左見到出面好多治療師做分析,唔知佢地睇得準唔準…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mallwong 於 2019-7-26 12:55 PM 發表

可以搵醫生睇下呀
我都搵醫生睇左
打左2次之後淡左好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kellywg70 於 2019-7-24 03:24 PM 發表

打多幾次都慢慢淡番啦
想知見醫生要幾銀呀?想度度~
唔知要打幾次呢?

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2019-7-30 04:54 PM 發表

想知見醫生要幾銀呀?想度度~
唔知要打幾次呢?
你可以搵下cosmax呀,呢間出晒名有駐場醫生見醫生上網登記唔洗錢,佢地好似係好堅持做treatment同打斑前一定要見醫生睇你岩唔岩做,有咩預期效果出黎我開頭都係見左尖沙咀醫生先,覺得佢地幾老實,真係有咩講咩~所以先join佢地打斑呀

引用:
原帖由 kellywg70 於 2019-7-31 11:53 PM 發表

你可以搵下cosmax呀,呢間出晒名有駐場醫生見醫生上網登記唔洗錢,佢地好似係好堅持做treatment同打斑前一定要見醫生睇你岩唔岩做,有咩預期效果出黎我開頭都係見左尖沙咀醫生先,覺得佢地幾老實,真係有咩講咩~所以先join佢地打斑呀 ...
thanks!咁打都係醫生定都有治療師的??

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2019-8-2 01:55 PM 發表

thanks!咁打都係醫生定都有治療師的??
2都可以揀呀 平d可以揀治療師(我都係揀治療師做,覺得都幾細心~)
試一次先好似有得半價,不過就會係picoplus囉,呢隻suppose好多班都打到(因為佢有5個頭)
可以去問下先lo~

回覆 引用 TOP

更深色因為結焦,期間一定要做足防曬

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。