好無奈

好無奈 E-mail 此主題給朋友

自己話分手,最後又係自己唔捨得,搵返佢....真無用....😔😔

係有丁點改善,但真係好少好少,而且距離合格仲差好遠......

年紀唔細,想結婚生仔,不過佢又咁.....

真係好無奈......

知道要自己解決,但都想係度呻下....

熱賣及精選
引用:
原帖由 超級可愛的美媚 於 2019-7-20 02:34 PM 發表

自己話分手,最後又係自己唔捨得,搵返佢....真無用....😔😔

係有丁點改善,但真係好少好少,而且距離合格仲差好遠......

年紀唔細,想結婚生仔,不過佢又咁.....

真係好無奈......

知道要自己解決,但都想係度呻下.... ...
如果我係男方就不會繼續,距離合格仲差好遠這感覺太差了吧...
為什麼要一直活在別人的高要求下,連頭也抬不起似的...
無咁大個頭戴咁大頂帽,跟本就唔襯...

引用:
原帖由 45男 於 2019-7-20 03:01 PM 發表

如果我係男方就不會繼續,距離合格仲差好遠這感覺太差了吧...
為什麼要一直活在別人的高要求下,連頭也抬不起似的...
無咁大個頭戴咁大頂帽,跟本就唔襯... ...
就係因為個愛字,兩情相悅,但大家都背負住身邊人俾既壓力....
咁更加無奈😔😔

引用:
原帖由 超級可愛的美媚 於 2019-7-20 03:05 PM 發表

就係因為個愛字,兩情相悅,但大家都背負住身邊人俾既壓力....
咁更加無奈😔😔
咁你一係聽身邊人講,離開搵個更好的。一係我行我素,繼續拍拖結婚。
不過睇返你前文,你拍拖紅驗唔多,男友對你好似又一般,感覺上的確危險少少。
如果你兩感情關係好都還可以!其實他有什麼吸引你的地方?令你難捨難離?

引用:
原帖由 45男 於 2019-7-20 05:07 PM 發表

咁你一係聽身邊人講,離開搵個更好的。一係我行我素,繼續拍拖結婚。
不過睇返你前文,你拍拖紅驗唔多,男友對你好似又一般,感覺上的確危險少少。
如果你兩感情關係好都還可以!其實他有什麼吸引你的地方?令你難捨難離? ...
我都唔知有咩吸引,不過分開其間自己情緒真係好崩潰,不斷狂喊,一諗起又喊.....

可能投入晒感情掛,不過,愛一個人,點可能可以就住就住呢⋯⋯

所以好煩惱....

回覆 引用 TOP

同我情況一樣!所以自已個心都唔知點!分手我講!復合又係我講!好茅盾。

引用:
原帖由 iuiu750 於 2019-7-20 06:32 PM 發表

同我情況一樣!所以自已個心都唔知點!分手我講!復合又係我講!好茅盾。
明明一放手就唔使煩,但就係放不了手,這就是愛情😞😞
不過就算一齊落去,就會有好多實際問題要解決....

引用:
原帖由 超級可愛的美媚 於 2019-7-20 07:11 PM 發表

明明一放手就唔使煩,但就係放不了手,這就是愛情😞😞
不過就算一齊落去,就會有好多實際問題要解決....
長痛不如短痛,如果真的唔適合,可能結局還是分手。

引用:
原帖由 45男 於 2019-7-20 07:47 PM 發表

長痛不如短痛,如果真的唔適合,可能結局還是分手。
唉.....
係鐘意,但唔適合...
想同個鐘意既人結婚生子都咁難.....

引用:
原帖由 超級可愛的美媚 於 2019-7-20 08:03 PM 發表

唉.....
係鐘意,但唔適合...
想同個鐘意既人結婚生子都咁難.....
結婚生子,要睇下你幾多歲,或者仲有希望。
真正難是之後大家一起相處和生活,還有家人...

其實最犯賤就係提出分手嘅人提出復合。完全輸晒,等於低頭,認錯。
何止唔改,再差啲都仲得,反正你又唔可以點。

引用:
原帖由 45男 於 2019-7-20 11:09 PM 發表

結婚生子,要睇下你幾多歲,或者仲有希望。
真正難是之後大家一起相處和生活,還有家人...
最難就係家人果關,屋企人已經開到口叫我搵過另一個了

引用:
原帖由 勿宜演 於 2019-7-20 11:53 PM 發表

其實最犯賤就係提出分手嘅人提出復合。完全輸晒,等於低頭,認錯。
何止唔改,再差啲都仲得,反正你又唔可以點。
都係,不過真係好唔捨得,又有咩方法呢⋯⋯
我地又唔係吵架後分手

引用:
原帖由 超級可愛的美媚 於 2019-7-21 04:08 AM 發表

都係,不過真係好唔捨得,又有咩方法呢⋯⋯
我地又唔係吵架後分手
如果唔係,又點會咁無奈呀⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級可愛的美媚 於 2019-7-21 04:07 AM 發表

最難就係家人果關,屋企人已經開到口叫我搵過另一個了
咁真係要睇下家人反對的理由是什麼?

回覆 引用 TOP

42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。